ALTERNATIEVEN VOOR BARBECUE

Voorlopig wordt het niets, met die lange zwoele zomeravonden rond de barbecue. Door de wekenlang durende moessonregens in ons land voelt het wel een beetje als de tropen, maar dan in het verkeerde seizoen, en met de verkeerde, te lage temperaturen. Toch heeft iedereen zin om in de zomer eens anders, meer ZOMERS te eten. Misschien mogen je wat tips geven? Tips die het gemis aan gloeiende kooltjes doen vergeten? Hier komen ze:

Dora grillen

  • Er is altijd nog de grillpan! Die kun je binnen in de keuken op het gas zetten, en als de pan heet is, kun je ook grillruitjes maken op de kipfilet, en de braadworstjes prima roosteren. Natuurlijk geeft zo’n grillpan wel een beetje walm in de keuken, maar daar heb je immers de afzuigkap voor. Kom op: grillen in de keuken is ook heel leuk.
  • Er zit een grill in veel ovens. Niet zo leuk als spelen met houtskool en aanmaakblokjes, maar de smaak is er niet minder om. Als jouw oven/grillcombinatie een raampje in de ovendeur heeft, kun je zelfs samen naar de aan het spit ronddraaiende kip kijken. Heel rustgevend!
  • Het hoeft niet altijd gegrild te zijn. Maak eens een lekker saladebuffet, met allerlei koude salades, groenten en gerechten. Schep op, en ga onder het afdakje op je balkon naar de blikseminslagen kijken. Of naar een spannende voetbalwedstrijd, compleet met een biertje of een gekoeld glas lambrusco.
  • En als je het echt niet kunt laten: koop een partytent en doe het onder het tentdoek, desnoods in de stromende regen. Leuk is anders, maar de lokroep der kooltjes kunnen weinig mannen weerstaan. Soms moet je ze in de gelegenheid stellen, toch?

rokende barbeque

Nog even, dan wordt het vast weer droog, warm en zwoel. Tot die tijd moet je je even behelpen. Onze tips heb je nu. Doe er je voordeel mee!

LEES MEER:   Waarom moet het altijd barbecue zijn?

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/waarom-barbecueen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...