BANANENVLA

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

bananen

Hier een simpel recept voor een dessert dat drie pluspunten heeft: het is goedkoop, het is gemakkelijk te maken, en je kinderen eten lekker veel fruit zonder te mokken. Voor vier royale porties heb je slechts nodig:

  • twee of drie rijpe bananen
  • een literpak gele vanillevla
  • een flinke theelepel cacaopoeder of een flinke eetlepel chocoladevlokken.

Snijd de banaan in niet te dunne plakjes en doe ze in een leuke schaal. Giet er de vanillevla overheen en schep alles goed door. Druk de bananenplakjes niet kapot. Strooi het cacaopoeder of de chocoladevlokken over de schaal. Als je geen cacaopoeder of chocoladevlokken in huis hebt, dan kun je ook een theelepel Nesquik gebruiken, of geraspte chocoladereep. Of verkruimelde chocoladekoekjes.

Je kunt de chocola ook weglaten, maar banaan, vanille en chocola zijn heel gezellige vriendjes. Bananenvla is een goede manier om fruit te camoufleren, als je kinderen hebt die hun neus optrekken voor dingen die te gezond zijn naar hun smaak. En van deze bananenvla is het een kleine stap naar tiramisu. Zo leer je de koters wennen aan de internationale cuisine.

Dora bananenvla

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. "Hanneke" schreef:

    Dit is ook lekker met geraspte kokos, en eventueel rozijnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *