GELE AARDAPPELTJES

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

Zoals volgend recept met gekookte aardappelen, maar dan vrolijk en met een zachte andere smaak gemaakt met wat geelwortel.

Dora gele aardappels

Is het een recept, die gele aardappeltjes? Ach, het is meer een slim keukentrucje. Kinderen doen wel eens vervelend over aardappelen. Die bleke melige dingen naast de smakelijk bruingebakken hamburger zijn niet ieders favoriet. Dan kan het helpen als je de piepertjes een mooi kleurtje geeft.

Kook de aardappelen zoals je gewoon bent te doen, maar voeg aan het kookwater een royaal mespuntje koenjit toe. Koenjit of kurkuma noemen we ook wel geelwortel. Geelwortel zorgt voor de gele kleur in veel Indiase curries. Het heeft heel weinig geur of smaak van zichzelf, maar maakt alles hartstikke geel. Ook Hollandse piepers.

Kijk, dat ziet er al heel wat leuker en smakelijker uit: het oranje en groen van de worteltjes met doperwtjes, wat rode biet ernaast, en dan de gele aardappeltjes. Net zo kleurig als een Van Gogh. En volgens velen is kurkuma ook nog goed voor je hart. Nou, dat is ook mooi meegenomen, dan.

Aardappelen

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...