WARME CHOCOLADEMELK, GEMAAKT VAN CHOCOPASTA

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

De herfst begint nu echt te komen. Tijd voor een royale beker warme chocolademelk. Die kun je zelf snel maken, als je een pot Nutella in de koelkast hebt staan. Of een andere, misschien goedkopere chocopasta, als Nutella boven je budget is. Het hele zwikje gaat in de magnetron, dus je hoeft niet lang te wachten. Voor een beker van twee deciliter heb je nodig:

dora-warmetruiendag

  • 2 deciliter melk
  • een volle eetlepel chocolade- of chocolade-hazelnootpasta

Volle sterkte

Doe de melk in een beker en zet ‘m in de magnetron. Laat de oven vijftig seconden op volle sterkte draaien. Daardoor wordt de melk warm genoeg om de chocopasta te doen oplossen. Schep een lepel ontbijtpasta uit de pot en roer hem door de melk, totdat de pasta opgelost is en de lepel schoon.

Zet de melk nogmaals in de magnetron, veertig seconden op vol vermogen. Roer andermaal om. Geef de aanstaande chocolademelk nog een laatste dertig seconden de volle lading in de oven. De chocolademelk is nu heet, lichtbruin en chocolade-achtig zoet. Ideaal om warme voeten te krijgen, voordat je naar bed gaat. Voordelen: het kost bijna niets, en het is weer eens een andere manier om chocopasta te gebruiken.

chocolademelk

LEES MEER:   Melk met honing is ook lekker, vooral als je een beetje keelpijn hebt:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/melk-met-honing-tegen-de-keelpijn/

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...