(GOED) ETEN IS BELANGRIJK!

Wat vind je van onze Voedselbankrecepten?  Bijvoorbeeld een lekkere salade met niet al te dure ingrediënten, die je door de smaak meteen meeneemt naar de warmte van de Middellandse Zee. Of ook een heerlijk voorafje uit het Kookschrift van tante Dora: zoals vleesrolletjes met pittige kaas ( dat zelfs met vega-broodbeleg te maken is). Ook lekker als hapje-erbij tijdens de aanstaande feestdagen. Onze recepten proberen meer te zijn dan een kookvoorschrift van eten. Voedsel is ook een beleving die een mens goed doet. Vooral als het in het leven een beetje tegenzit.

Wij van tante Dora schrijven veel over eten. Dat is aan de ene kant logisch, want we moeten elke dag eten, het liefst zo gezond mogelijk. Maar voedsel wordt een probleem als je niet genoeg geld hebt. Ook daarom schrijven we over eten: om onze lezers moed en inspiratie te geven om met weinig goedkope ingrediënten smakelijke, gezonde én spaarzame maaltijden te bereiden.

Troost

Want goed eten is ook troost. Goed eten geeft je niet alleen lichamelijk kracht, maar is evenzogoed geestelijk voedsel. Als alles om je heen instort, kan een fijne maaltijd je weer de moed geven om door te gaan. Vooral een maaltijd met anderen samen.

Daarom schrijven wij veel over voedsel: omdat een goede dag begint met een goed ontbijt, en een dag vol zorgen zorgeloos kan worden afgesloten met een smakelijke avondmaaltijd. Schep maar op, hef het glas en laat je het eten smaken! Wij helpen je met voordelige, gezonde en lekkere recepten.

LEES MEER:   Genoeg groente eten is minder moeilijk dan je denkt:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/250-gram-groente-per-dag-is-niet-zo-moeilijk/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wil schreef:

    Dat is inderdaad waar, gezond eten is heel belangrijk en hoeft niet duur te zijn als je de basis – en seizoensproducten koopt. Eten op en soms ook leven op de ‘ouderwetse’ manier zoals tante Dora al schreef is vaak ook de gezondste en goedkoopste manier.