HET HOEFT NIET ALTIJD BARBECUEËN TE ZIJN

Laten we vooral eerlijk zijn: barbecueën is duur. Een goede barbecue is kostbaar in de aanschaf. Houtskool en ander toebehoor komen er ook nog bij, en het vlees voor op de barbecue kost een fortuin. Om over de marinades, de sausjes en de drankjes maar niet te spreken.

Het is goed te begrijpen dat vooral mannen veel status ontlenen aan de barbecue. Ze kunnen zich niet alleen een beetje oermens voelen, boven de rokende biefstukken. Met het juiste merk barbecue oogst je ook jaloerse blikken van de andere mannen uit de buurt, die niet zo’n mooie dure hebben. Hoe meer de heren zich laten opjutten door de buurman, hoe duurder het wordt.

Primitieve manier

Oplossing? Niet barbecueën! Een barbecue is eigenlijk niets meer dan een gelegenheid om op een lekker primitieve manier te eten en te drinken in de vrije natuur. Die vrije natuur kan net zo goed je balkonnetje zijn, overigens. Met zelfgemaakte salades, knakworstjes en een pan zelfgemaakte soep kom je ook een heel eind. Het gaat om de sfeer, en om het gezellig samenzijn. Dat kan ook zonder rokende kooltjes en een pond biefstuk de man.

Bovendien scheelt het een boel gedoe, als je niet barbecuet. Geen gevloek over uitgaande kooltjes of verbrand vlees, geen mannen die zich ongezellig lopen te ergeren over ‘hun taak’ aan de barbecue, geen halfgaar eten, of het getreuzel over het achteraf opruimen van de troep die achterblijft. Relax, en barbecue niet! En bespaar bovendien veel geld.

LEES MEER:   Wat dacht je van een zelfgemaakte Mediterrane eiersalade op een lekker stukje stokbrood? In plaats van de barbecue?

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/mediterrane-eiersalade-voor-op-brood-light/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Wij barbecueën wel graag en regelmatig, maar niet op de uitgebreide manier. Gewoon even kijken wat er nog in de vriezer zit, burgertje erop, stokbroodje erbij, de gewone mayo en curry die altijd in de kast staan. En om die andere ellende te vermijden, hebben we een gasbbq. Meestal zetten we maar één pit ‘aan’, omdat hij toch snel heet wordt en we maar met z’n tweetjes zijn. Dat scheelt weer gas. Zo doen we ook al drie jaar (seizoenen) met 1 fles. Maar: als we die nog niet hadden gehad, dan had ik zeker jouw manier gedaan. Het gaat toch om de gezelligheid, niet om zoveel mogelijk naar binnen schuiven. En ik vind het ook wel fijn als je zoiets laagdrempelig kunt doen, zonder dat je meteen een halve dag kwijt bent aan voorbereidingen.

  2. johmar schreef:

    Ik heb geen bbq , maar gebruik i.p.v. een grillpan .Die heb ik al en werkt voor mij net zo goed. Ik koop meestal vlees in aanbieding en ga dan voor 2 stukken vlees per persoon en vul de rest aan met een salade en groentes die ook in de grillpan bereid kunnen worden en wat stokbrood. Dure sausjes koop ik ook niet , maak meestal zelf een knoflooksaus en fritessaus , curry en chilisaus heb ik meestal al in huis. Daardoor blijven de kosten beperkt.