HET VOEDSELBANKRECEPT KOMT MORGEN (EEN MOOIE GELEGENHEID OM IN DE KEUKEN TE KIJKEN)

Vrijdag. Eigenlijk had hier het wekelijkse Voedselbankrecept moeten staan. Helaas heeft Tante Dora het recept nog niet helemaal klaar. Morgen. Morgen presenteren we je het Voedselbankrecept van deze week. Want Zuinig met tante Dora is mensenwerk, en soms lukt het gewoon niet helemaal. Voor de tweede keer in de zesjarige geschiedenis van deze site is er vrijdag geen Voedselbankrecept. Over betrouwbaarheid gesproken. Misschien is deze receptloze vrijdag een mooie gelegenheid om eens wat meer te vertellen over de recepten die op Dora Besparen staan.

Tante Dora en ik zijn best een beetje trots op onze recepten. We hebben ze niet klakkeloos overgeschreven uit andermans kookboeken, of ze uit onze duim gezogen. Wij koken echt zelf, wat we op de site plaatsen. Daarom weten we onze lezers bepaalde details te vertellen, die overschrijvers helemaal niet weten. Hoe lang precies je bepaalde dingen moet bakken. Of momenten in de bereiding, waarop je even moet proeven of er nog wat zout bij moet. Heel concreet, omdat het eten echt op het fornuis van tante Dora heeft staan pruttelen.

Variëren

We proberen onze thema’s zoveel mogelijk te variëren. Neef Groen is bijvoorbeeld erg goed in oude streekgerechten, die van oudsher met weinig dure ingrediënten werden bereid. Ook klassieke recepten zoals shepherd’s pie komen regelmatig voorbij, dikwijls in een nieuw en aangepast jasje gestoken. En soms vind je op onze pagina’s recepten die nergens anders te vinden zijn. Unieke kookideetjes, die ontstaan als mensen proberen om met weinig middelen iets lekkers te maken. Elke keuken is ook altijd een beetje een laboratorium.

De foto’s die bij de recepten staan, zijn bijna altijd genomen in de keuken van tante Dora. Soms is het letterlijk het eten dat de vorige avond op tafel is gezet. In een aantal gevallen kun je zien dat de damp er nog af slaat. Want eten met haarlak mooi glanzend maken voor de foto, zoals professionele foodstylisten dat vaak doen, daar doen we niet aan. Als het een beetje wanordelijk op het bord ligt, dan is dat gewoon toeval.

Fluffy

Inmiddels staan er bijna vijfhonderd recepten op Zuinig met tante Dora, variërend van stevige ovenschotels en pittige soepjes, tot romige en fluffy desserts van natuurlijke producten, zonder chemie. Je vindt de recepten rechts in de zoekmachine van onze pagina. Helaas is er de afgelopen zes jaar nog geen uitgever geweest die het aandurfde om een ‘Kookboek van tante Dora’ uit te geven. Maar misschien is dat maar goed ook. Zo blijven alle Dora-recepten kosteloos beschikbaar voor iedereen die dat wil en die Nederlands kan lezen. Samen delen, dat vinden wij van Dora ook belangrijk.

Morgen: let op het Voedselbankrecept! We kunnen je al verklappen dat het heel simpel, maar best een beetje exotisch wordt.

LEES MEER: Maak ook kennis met het oude fornuis van Tante Dora :

HET FORNUIS VAN TANTE DORA HEEFT GEEN THERMOSTAAT (SORRY)

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Marielouise schreef:

    Juist die niet-professionele foto’s vind ik fijn. Dan zie je het eten gewoon zoals het is. Niemand gaat op gewone doordeweekse dagen zo’n Ideaal plaatje maken van z’n bord met eten.
    Ik niet tenminste. Jullie zijn er druk mee met al die recepten zelf maken en alles wat er komt kijken bij zo’n goede website te maken. Ik waardeer het ten zeerste. Juist voor de mensen die het met echt weinig moeten doen zijn alle tips, recepten ed meer dan welkom.

  2. Wil schreef:

    Ik kan het helemaal eens zijn met Marielouise, daarom heeft tante Dora zoveel echte fans……die houden niet van die gelikte nepfoto’s van eten wat mooi wordt gemaakt voor de foto maar misschien niet te eten is. Nee, dan de recepten van de neven, je ziet dat je dat zelf ook kan maken. Pluim hoor!