LEG JE EIGEN VOORRAADJE RECEPTEN AAN

Elke dag staat er een recept op DoraBeparen. Op vrijdag, als het nieuwe Voedselbankrecept verschijnt, soms wel twee recepten. Omdat we weten dat onze lezers graag lekkere en voordelige gerechten koken. De dagelijkse recepten uit het Kookschrift van tante Dora zijn recepten die al eerder op de site verschenen en die, na bewerking, nogmaals uitnodigen tot koken.

Dankzij het Kookschrift van tante Dora zit je nooit zonder een bruikbaar recept. Maar je kunt ook zelf initiatief nemen, en een eigen kookschrift aanleggen. Dan heb je meteen een voorraad recepten die jij lekker vindt, altijd binnen handbereik. Vandaag: hoe leg je jouw eigen, heel individuele kookschrift aan? Hier een aantal suggesties:

• Lees tante Dora, laten we daar eens mee beginnen. Prima kooktips, over gerechten die echt in het Tante Dora Kook Laboratorium (TDKL) zijn gekookt. Dikwijls unieke recepten, die je nergens anders vindt. Ook elders op het World Wide Web staan recepten. Op YouTube koken de koks het zelfs voor, terwijl jij meekijkt. Maak notities!

• Leen kookboeken uit de bibliotheek of, als je het lidmaatschap niet (meer) kunt betalen: ga naar de bibliotheek met jouw kookschrift, en schrijf de lekkerste recepten over, zonder het kookboek te lenen. Er zijn veel kookboeken voor mensen die voor weinig geld willen koken, en die staan vaak bij elkaar in de bieb.

• Vraag kookboeken voor je verjaardag, en houd je ogen open op rommelmarkten, in weggeefwinkels en tijdens goedkope of gratis evenementen zoals kleedjesmarkten.

• Neem die gratis tijdschriften van de supermarkt maar mee, en pluis ze uit. Vaak staan er bruikbare (en goedkope) gerechten in.

• Richt een receptenclub op, samen met jouw besparende vrienden en vriendinnen, en wissel ze uit. Dan doe je het samen, en dat is veel leuker.

Wie lekker wil eten maar niet teveel geld wil uitgeven, kan niet zonder een verzameling recepten. Bovendien is het aanleggen van zo’n verzameling erg leuk. Dat is immers het voordeel van kookboeken en recepten: een lekker recept geeft al voorpret, voordat je het kookt. Proeven in je fantasie is bijna net zo lekker als proeven in het echt.

LEES MEER: Soms heb je niet meer dan een simpel tomaatje nodig, om iets lekkers te maken:

LANG LEVE DE TOMAAT

Dit vind je misschien ook leuk...