MAAK OOK EEN KOOKSCHRIFT

Vandaag starten we de serie ‘Het kookschrift van tante Dora’. Daarin zetten we een aantal recepten van onze site opnieuw en met extra aandacht in het zonnetje, aangevuld met achtergronden en extra tips. Om jullie te dienen met lekkere recepten die eenvoudig en voor weinig geld te maken zijn. Tijd om tante Dora na te doen: leg zelf een kookschrift aan!

dora-kookschrift

Ga eens op zoek naar recepten die bij jouw beurs passen, en verzamel ze. Desnoods daadwerkelijk in een schoolschriftje (dat je van de kinderen hebt gebietst?). Waar vind je bruikbare recepten voor jouw kookschrift? Hier een aantal suggesties:

  • Lees tante Dora, laten we daar eens mee beginnen. Prima kooktips, over gerechten die echt in het Tante Dora Kook Laboratorium (TDKL) zijn gekookt. Dikwijls unieke recepten, die je nergens anders vindt. Ook elders op het World Wide Web staan recepten. Op YouTube koken de koks het zelfs voor, terwijl jij meekijkt. Maak notities!
  • Leen kookboeken uit de bibliotheek of, als je het lidmaatschap niet (meer) kunt betalen: ga naar de bibliotheek met jouw kookschrift, en schrijf de lekkerste recepten over, zonder het kookboek te lenen. Er zijn veel kookboeken voor mensen die niet teveel geld willen uitgeven, en die staan vaak bij elkaar in de bieb.
  • Vraag kookboeken voor je verjaardag, en houd je ogen open op rommelmarkten, in weggeefwinkels en tijdens goedkope of gratis evenementen zoals kleedjesmarkten.
  • Neem die gratis tijdschriften van de supermarkt maar mee, en pluis ze uit. Vaak staan er bruikbare (goedkope) gerechten in.
  • Richt een receptenclub op, samen met jouw besparende vrienden en vriendinnen, en wissel ze uit. Dan doe je het samen, en dat is veel leuker.

kookboeken 1

Kortom: de wereld puilt uit van de bruikbare recepten. Maak er gebruik van. Leg zelf een kookschrift aan. Al is het maar voor jouw kleinkinderen!

LEES MEER:   De koks van tante Dora doen zelf vaak inspiratie op in kookboeken die in de oorlog en in de crisis zijn uitgegeven:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/kliekjes-een-lekker-gerecht/hamsterrecepten-kaas-havermout-koeken/

Dit vind je misschien ook leuk...