MORGEN: MISSCHIEN HEEL VEEL LEKKERS VOOR HEEL WEINIG

Mensen die op wintersport gaan, kennen de après-ski. Dat is het echte feest, na het skiën. Zo kennen de besparende lekkerbekken de ‘après-Kerst’: het feest van de afgeprijsde etenswaar in de supermarkten. Dat feest begint morgen, dus je bent gewaarschuwd. Soms begint het al vandaag op tweede kerstdag, want vele supermarkten zijn dan open. Soms heb je pech. Dan denkt de supermarktbaas: als je het niet voor de volle prijs wilt kopen, dan krijg je het ook niet met korting. Ik gooi het weg, eigen schuld, dikke bult.

Maar als de winkelier veel liflafjes, exotische vruchten en ingewikkelde patés over heeft, dan wil hij weleens over zijn hart strijken, en de voorraad vóór het einde van het jaar naar beneden brengen (om daardoor minder belasting te hoeven betalen), door de boel lekker af te prijzen. Sla dan je slag, en eet de komende dagen als een prins, voor de prijs die laag genoeg is voor een bedelaar.

Gedachte

Misschien is niet alles meteen morgen afgeprijsd, en moet je tot na Oud en Nieuw wachten. Maar je snapt de gedachte: binnenkort zitten overal 35% korting-stickers op. Of nog meer korting. Of niet, en geeft de winkelier alles aan de Voedselbank. Ook goed, vindt tante Dora.

LEES MEER: Soms vraagt besparen simpelweg enig geduld:

GEWOON EVEN WACHTEN EN BESPAREN (TEL TOT TIEN)

Dit vind je misschien ook leuk...