ONGEZOETE SLAGROOM HERGEBRUIKEN

Wij van Zuinig met tante Dora hebben onze spaarzame correspondenten overal in de wereld zitten, zelfs in Duitsland. Hier een tip van Carolina, voor het hergebruiken van geklopte, ongezoete slagroom:

Wij wonen al jaren in Duitsland en hier doet men géén suiker in de geklopte slagroom voor op de koffie en taarten. Even wennen, maar op zich geen slecht idee, omdat er al behoorlijk veel suiker in het gebak gaat. Bij verjaardagen komen er een stuk of vijf verschillende, zelfgebakken taarten op tafel, en een enorme schaal met slagroom. Je beledigt de gastvrouw als je niet tenminste twee stukken gebak neemt!

Om een lang verhaal kort te maken: ik vroeg op een gegeven moment wat er met de overgebleven slagroom gedaan werd. Mijn buurvrouw vertelde me dat ze er mooie, kleine roosjes van spuit, en die vervolgens invriest. Eerst op een bakplaat en dan in een opbergdoos met label, naam en datum. Ideaal als er eens een beetje room in een saus moet, of een toefje room op de (Italiaanse) tomatensoep. Dit is natuurlijk alleen mogelijk met ongezoete slagroom! Groetjes, Carolina

Bedankt voor de tip!

LEES MEER: Over slagroom gesproken:

SNELLE CHOCOLADEMOUSSE

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. nanny schreef:

    Gezoete slagroom kun je ook prima invriezen.