CHOCOLADECAKE MET BANANENCRÈME

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

dora-bananencreme-1

Voor vier porties heb je nodig:

  • vier plakken chocoladecake, ongeveer twee centimeter dik
  • twee middenmaat bananen
  • een bakje crème fraîche, 200 gram
  • een flinke theelepel vanillesuiker
  • als je hebt: een eetlepel noten, bijvoorbeeld amandelen, walnoten of eventueel ongezouten pinda’s

Een roerstaaf of blender is handig.

bananen

Wij gebruikten kant-en-klare chocoladecake (met knapperige chocoladestukjes erin, hmmm!), maar je kunt de chocoladecake ook zelf bakken. Dit nagerecht kan ook met ander chocoladegebak worden gemaakt, bijvoorbeeld brownies of chocolademuffins. Snij van de cake vier plakken af, van ongeveer twee centimeter dik.

Reserveer

Snij de bananen in plakjes. Reserveer een halve banaan voor de garnering, en doe de resterende anderhalve banaan en een hoge mengbeker of in een blender. Doe er de crème fraîche en de vanillesuiker bij. Zet de blender aan, of zet er de roerstaaf op. Na enig blenden heb je een smeuïge bananenroom, die zacht en toch stevig is.

Leg een plak cake op een bord, en schep er een kwart van de crème overheen, op een artistieke wijze, als je dat kunt. Een beetje nonchalant, dus. Steek hier en daar een schijfje banaan in de room. Hak of schaaf ten slotte een eetlepel noten grof, en verdeel die over de room. Meer is het niet. Het smaakt prima, en met hooguit anderhalve euro voor vier porties is het niet duur. En het is weer eens wat anders dan altijd die eeuwige ijstaart uit de supermarkt, als afsluiting van het kerstdiner.

dora-bananencreme-2

LEES MEER:   Nog een lekkere combinatie van banaan en chocolade: een zelfgemaakte ijstaart, zonder kunstmatige troep. Het is iets bewerkelijker, maar dan heb je ook wat:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/supersimpele-ijstaart-met-banaan-en-chocolade/

 

De recepten entips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddelsverbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan dezepagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...