DADELCRÈME MET CHOCOLADE EN WALNOTEN

Tante Dora steunt de Voedselbank en haar cliënten. Eén keer in de week koken we met ingrediënten die regelmatig in het pakket van de Voedselbank in Arnhem zitten. Vandaag maken we volop gebruik van de chocolade die vandaag in het pakket van de Voedselbank zit. Een lekker en voedzaam dessert is het resultaat. Met dank aan de Arnhemse Voedselbank.

Het aanbod van de Arnhemse Voedselbank is vandaag een waar pretpakket voor chocoholics. Tel maar uit: er zitten verlate chocolade paaseitjes in, maar ook hagelslag en andere chocolade. Dat vraagt om een bijzonder dessert, mét chocola. We doen er meteen gezonde dadels en walnoten bij, zodat het toetje ook echt voeding is. En crème fraîche natuurlijk, het wonderingrediënt van de keuken van tante Dora. Duur? Welnee!

Voor vier porties heb je nodig:

  • 200 gram (een bekertje) crème fraîche
  • 75 gram gedroogde dadels
  • een eetlepel fijngehakte walnoten
  • 15 gram chocola (kan in de vorm van bijvoorbeeld een reep, hagelslag of ‘vergeten’ paaseitjes)
  • een mespuntje kaneel

Voor de garnering kun je eventueel dadels en wat chocolade achterhouden.

Kwestie

De bereiding van dit dessert is vooral een kwestie van snijden, ontpitten en goed roeren. Begin met het ontpitten en fijn snijden van de dadels. Hak de walnoten fijn, tot je een volle eetlepel hebt. Hagelslag of chocovlokken hoef je niet verder te bewerken, maar als je chocolade aan een stuk hebt, dan moet je die fijn snijden of raspen. Doe de dadels, de chocolade, de walnoten en het mespuntje kaneel in een mengkom, en voeg de crème fraîche toe.

Nu is het slechts een kwestie van roeren. Als het goed is, heb je helemaal geen toegevoegde suiker nodig. De dadels en de chocola zijn meer dan zoet genoeg. Verdeel het dessert over vier mooie bakjes en dien op, al dan niet versierd met wat vlokjes chocola en een hele dadel.

Duur is dit bijzondere toetje niet. Als je alles bij elkaar optelt, dan ben je niet meer dan 1,25 euro kwijt voor vier porties. Zeker als je slim inkoopt, bijvoorbeeld bij de Turkse toko, waar walnoten en dadels meestal veel goedkoper zijn.

LEES MEER:  Met gedroogde vijgen kun je ook lekker koken:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/gesmolten-camembert-met-gedroogde-vijgen-vegetarisch/

 

Dit vind je misschien ook leuk...