IS-HET-WERKELIJK-ZO-SIMPEL BANANENYOGHURT

Tante Dora steunt de Voedselbank en haar cliënten. Eén keer in de week koken we met ingrediënten die regelmatig in het pakket van de Voedselbank in Arnhem zitten. Vandaag mengen we eerlijke bananen en eerlijke yoghurt op een slimme manier tot een heerlijk dessert. Zonder chemie, maar mét echte voeding. Met dank aan de Arnhemse Voedselbank.

Er zitten vandaag allerlei soorten yoghurt, kwark en zelfs slagroom in het pakket van de Arnhemse Voedselbank. Tijd voor een eerlijk en heerlijk toetje. Tijd voor is-het-werkelijk-zo-simpel bananenyoghurt. Gegarandeerd zonder chemische rommel, gegarandeerd vol smaak, en gegarandeerd vele malen goedkoper dan de dure toetjes uit het toetjesvak van de supermarkt. Zóóó simpel!

Voor vier tot zes porties heb je nodig:

• twee rijpe bananen, samen ongeveer 300 gram, dat is 200 gram zonder schil

• 200 gram stevige Griekse yoghurt

• een zakje vanillesuiker van 8 gram

• eventueel als garnering: chocolade

Meer zit er niet in. Het enige dat je verder nog nodig hebt, is een blender of een roerstaaf.

Garnering

Snij de bananen in plakjes. Houd een aantal plakjes achter als garnering, doe de rest in de blender of in een hoge kom of maatbeker. Voeg de yoghurt toe. Dit nagerecht is het lekkerst met de wat romige en stevige ‘Griekse’ yoghurt. Romig, maar niet dikmakend, met slechts 10% vet. Als je geen yoghurt hebt, dan kun je ook kwark gebruiken, of de dunnere roeryoghurt. Vandaag zit er zelfs slagroom in het pakket van de Voedselbank, voor wie het extra romig wil. Ten slotte gaat er een heel zakje vanillesuiker bij.

Zo, en nu blenden maar! Doe dat blenden vooral langdurig en grondig. Zo worden de bananen verpulverd, de ingrediënten goed gemengd, en bovendien wordt door de blender of roerstaaf de boel goed luchtig geklopt. Dat maakt de bananenyoghurt alleen maar lekkerder. Proef maar eens: heel luchtig, en een frisse bananensmaak zonder chemie. Echte voeding en helemaal eerlijk.

Schep de bananenyoghurt in mooie schaaltjes, en garneer het dessert met de plakjes banaan en eventueel met wat chocola. De smaak van chocolade past goed bij die van banaan. Je kunt van alles gebruiken, van chocoladehagel tot ontbijtcereal met chocosmaak. Kijk maar wat je hebt. Serveren en eten. Wedden? De volgende keer dwingen je kinderen je, om twee keer zoveel te maken. Zelfs als je alles zelf moet kopen, kost deze kostelijke toet voor vier tot zes porties slechts een klein beetje meer dan een euro.

LEES MEER: Met yoghurt kun je ook een fantastische (en vegetarische) curry maken:

VEGETARISCHE CURRY MET AARDAPPELEN EN YOGHURT

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Marie schreef:

  En zo maak ik ook de aarbeien yoghurt. De blauwe bessen yoghurt.
  Met als enig verschil dat ik de vanillesuiker zelf maak. Een Vanille peul die ik heb gebruikt spoel ik af en bewaar ik onder de basterdsuiker in een afgesloten potje. Na een aantal weken heb je vanillesuiker. De suiker vul ik gewoon weer aan. Dit kan je vaak doen.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Dat is niet duur zeg! En wat een lekker toetje lijkt me dat.

 3. Monica schreef:

  Prima idee, alleen die vanillesuiker is pure chemie. En niet echt een prettig goedje.