KERRIEWRAPS MET ZOETZURE PAPRIKAREEPJES

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

Vaak zit er yoghurt in het pakket van de Arnhemse Voedselbank. Daar kun je wat mee! Maar wat kun je met die zoetzure paprikareepjes, die je wel eens in de supermarkt ziet staan? Nou: combineren met die yoghurt, en met ei en kerrie, en dat allemaal in een wrap draaien en er hapjes van snijden. Lekker, die kerriewraps, als feestelijke borrelhapjes of als lichte lunch. Vegetarisch en, als je dat wilt, met verrassend weinig calorieën.

dora-kerriewraps-1

Voor vier porties hapjes of twee lichte lunches heb je nodig:

  • vier wraps van twintig centimeter doorsnede
  • twee hardgekookte eieren
  • vier volle eetlepels stevige (Griekse) yoghurt
  • vier eetlepels zoetzure paprikareepjes
  • een flinke mespunt kerriepoeder
  • twee theelepeltjes mosterd
  • peper en zout
  • cocktailprikkers

Behalve het hard koken van de eieren komt er vandaag geen fornuis aan te pas. We gaan eens lekker prakken en roeren. Pel de hardgekookte en afgekoelde eieren, en prak ze in een schaal tot kleine kruimeltjes. Voeg de mosterd, het kerriepoeder en het zout en de peper toe, prak dat door het ei, en schep er dan de vier eetlepels yoghurt doorheen. Het moet een beetje stevige yoghurt zijn. Als je van de slanke lijn houdt, gebruik je hiervoor magere yoghurt.

Knalrode dingen

Zet de schaal met het eimengsel even opzij. Haal de zoetzure paprikareepjes uit de pot en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Ze moeten redelijk droog zijn. Paprikareepjes zijn niet duur, maar veel mensen weten niet helemaal wat je met die knalrode dingen kunt doen. Dit is een goede oplossing.

dora-kerriewraps-2

Leg een wrap op een plat oppervlak en smeer er een flinke lepel van het eiermengsel op. Smeer niet helemaal tot de randjes, anders loopt de eieryoghurt er straks aan alle kanten uit. Verdeel een eetlepel paprikasliertjes over de wrap, en rol het geheel redelijk strak op. Zet de wrap op vier à vijf plekken vast met een cocktailprikker. Snij met een scherp mes de uiteindjes eraf (proef maar alvast! hmmm!), en daarna de rest van de rol, mooi tussen de prikkertjes in. Als het goed is, heb je nu vier of vijf rolletjes, die er van opzij heel mooi rood en geel uitzien.

Liefhebbers

Presenteer de kerriewraps op een schaal of op borden. Als borrelhapjes voor vier zijn er vier of vijf stuks per persoon. Als lichte lunch eten twee liefhebbers het dubbele aantal wraps. Met de rauwkostsalade erbij, die vandaag ook in het pakket van de Voedselbank zit, is het best een gezond middagmaal. Aangezien je waarschijnlijk niet alle yoghurt en alle wraps opmaakt, is het geen duur hapje. Voor anderhalve euro ben je zeker klaar.

dora-kerriewraps-3

LEES MEER:   Van sla kun je ook een lekkere wrap maken:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/kliekjes-een-lekker-gerecht/sla-wraps-met-mexicaanse-vulling/

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...