NOU VOORUIT DAN: EEN PAASTOETJE (NIET VOOR KLEINE KINDEREN)

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

Nou vooruit dan: voor iedereen die met de paasdagen toch een beetje luxe wil, geven we je vandaag het recept voor een heel gemakkelijk toetje, dat toch 100% Pasen is. Er zit wel advocaat in (wat anders!), dus het is niet voor jonge kinderen. Maar voor het overige is het zo klaar, het smaakt prima, en ondanks de advocaat en de chocolade-eieren is het minder duur dan je denkt.

dora-paastoetje-1

Voor vier porties heb je nodig:

  • acht eetlepels crème fraîche (ongeveer 200 gram)
  • acht eetlepels advocaat
  • twaalf kleine chocolade-eitjes zonder vulling, waarvan vier voor de garnering

Drie ingrediënten maar! Natuurlijk moet je een fles advocaat aanschaffen, want die krijg je niet van de Voedselbank. Maar de advocaat die wij kochten kostte drie euro en een stuiver, en we gebruikten maar een deel. Crème fraîche is niet duur, en in de meeste gezinnen slingeren wel ergens chocolade paaseitjes door het huis. Als je alles zelf moet kopen, ben je voor vier porties minder dan twee euro kwijt.

Zilverpapier

De bereiding is simpel. Hak eerst acht chocolade-eitjes (zonder zilverpapier!) in kleine stukjes. Doe ze in een mengschaal. Voeg de crème fraîche en de advocaat toe, en dan: roeren maar. De crème wordt heel licht geel, met bruine chocoladestipjes erdoor. Verdeel de room over vier schaaltjes, doe er eventueel een drupje pure advocaat op, en maak de garnering af met een paaseitje.

Het ziet er bijzonder uit, het smaakt lekker, het heeft echte voeding, en je hebt het in een floep en een zucht zelf gemaakt. Geniet er maar van. En dat kleine beetje advocaat: dat heb je verdiend!

dora-paastoetje-2

LEES MEER:   Je kunt met Pasen ook nog naar de meubelboulevard:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/pasen-op-de-meubelboulevard/

 

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *