SNELLE HARTIGE TEXMEXTAART (VEGETARISCH)

Tante Dora steunt de Voedselbank en haar cliënten. Eén keer in de week koken we met ingrediënten die regelmatig in het pakket van de Voedselbank in Arnhem zitten. Vandaag maken we een hartige taart van ingrediënten uit de Texaans/Mexicaanse keuken. Weer eens wat anders, en toch niet duur. Met dank aan de Arnhemse Voedselbank.

Een hartige taart is een ideale manier om alles wat je lekker vindt in één gerecht samen te binden. En wie houdt er nu niet van Texaans/Mexicaans eten? Vandaag dus een TexMextaart die gemakkelijk te maken is, én die weinig kost. Voor vier porties heb je nodig:

• een blik kidneybonen, uitlekgewicht 240 gram

• 35 gram ui of sjalot

• een tomaat, ongeveer 100 gram

• 75 gram kaas

• drie eieren

• een halve deciliter melk (een flinke scheut)

• zelfrijzend bakmeel, ongeveer 200 gram

• een eetlepel tomatenketchup

• een theelepel paprikapoeder

• een theelepel sambal

• een theelepel chilikruiden

• een theelepel tijm

• zout en peper

• olie

Bovendien heb je een ronde bakvorm nodig die niet lekt. Denk aan een doorsnede van ongeveer 25 centimeter.

Maak een dik beslag van de eieren, de melk, het zelfrijzend bakmeel, de ketchup, het paprikapoeder, zout en peper, de sambal en de chilikruiden. Doe eerst de ‘natte’ ingrediënten en kruiden bij elkaar, en voeg er daarna zoveel meel bij, dat een dik, stroperig beslag ontstaat. Door de ketchup en het paprikapoeder is het beslag een beetje roodachtig.

Laat het beslag even rusten en rasp de kaas grof. Snij de ui in hele kleine stukjes. De ui gaat rauw in het beslag, voor een beetje extra kick. Maar je wilt geen grote brokken ui in je taart. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel ze schoon met water. Laat de bonen goed uitlekken. Snij de tomaat in niet te dikke plakken.

Schep tot slot de kaas, de uisnippertjes en de bonen door het beslag, en giet de massa in een met olie ingevette vorm. Verdeel de tomatenplakjes over de taart en bestrooi die met tijm en een beetje zout. Bak de taart in ongeveer een half uur in een redelijk hete oven. Bovenop moet het een heel klein beetje bruin worden.

Verdeel de TexMextaart in vieren en serveer de punt eventueel met wat knapperige sla. Duur is deze hartige taart niet. Als je alles zelf moet betalen, ben je rond de twee euro kwijt voor vier porties.

LEES MEER: Op DoraBesparen staan veel Mexicaanse recepten, zoals deze simpele ‘boeren eieren’:

HEEL GEMAKKELIJKE HUEVOS RANCHEROS (VEGETARISCH)

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Hij ziet er werkelijk heerlijk uit moet ik zeggen! Dankjewel voor het recept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *