WAAROM SOEP ZO SPAARZAAM EN GOED IS

Er staan regelmatig recepten voor soep op Zuinig met tante Dora. Dat is geen toeval. Soep is een ideaal eten voor mensen met weinig geld. Soep was al eeuwen lang armeluiseten, en is dat ook nu weer, want soep hoeft niet duur te zijn. Bovendien is soep een goed maal, waar meer in zit dan je denkt. Redenen genoeg om meer soep te eten. Om je te helpen, zetten we een aantal van de meest treffende redenen hier op een rijtje:

Dora paddenstoelensoep 4 klein

  • Soep is goedkoop   Natuurlijk mag je best kreeftensoep eten, als je dat kunt betalen. Maar een lekker soepie van simpele ingrediënten kun je van bijna niks maken, zonder dat het naar niks hoeft te smaken. Het komt op de juiste bereidingswijze aan. Je kunt zelf van poelet een eigen bouillon trekken, maar ook een bouillonblokje kan de basis vormen van iets lekkers. Gewoon een kwestie van fantasie.
  • Soep is een ideale manier om resten te verwerken   Eén van de belangrijkste redenen waarom soep zo goedkoop is, is dat je bij de bereiding gebruik kunt maken van restjes groente. Een koolstronkje, een halve winterpeen, een restje bleekselderij: met een ui, een tomaatje en wat kruiden erbij heb je in een mum van tijd een goed gevulde soep in elkaar gedraaid. Als je vlees in je soep wilt, kun je daarvoor een kontje worst in stukjes snijden, of een paar overgebleven plakjes rollade. Zelfs schijnbaar oneetbare resten zoals uienschillen en de lelijke buitenste bladeren van groente kun je gebruiken, door er een groentebouillon van te trekken.
  • Soep helpt je afvallen   Soep bestaat voor het overgrote deel uit water. Of liever gezegd: uit bouillon. Ons lichaam maakt namelijk een onderscheid tussen water en bouillon. Water loopt vrijwel meteen vanuit de maag in de darmen. Daarom is veel water drinken niet de manier om je hongergevoel te onderdrukken. Maar ons lichaam herkent bouillon als voedsel, en houd het daarom langer vast in de maag om het te verteren. Je voelt je langer vol, terwijl er eigenlijk vooral water in je maag zit. Zie daar: het soepdieet.
  • Soep is gezond   Als je er een beetje op let, kun je via twee goedgevulde borden soep vrijwel alle groenten tot je nemen die je dagelijks nodig hebt. Dan moet je natuurlijk niet een pakje poedersoep klaarmaken, want dat is voornamelijk water met zout en een kleurtje. Maar als je je eigen, goed gevulde soep maakt, al is het met behulp van een bouillonblokje, dan heb je daar een volwaardige maaltijd aan.

bloemkoolsoep

Enzovoort, enzovoort. Zoals gezegd: er zijn redenen te over om regelmatig een goed bord soep op tafel te zetten. Wij leveren je de recepten. Die helpen om een simpel soepje ook nog erg lekker te maken.

LEES MEER:   Neem bijvoorbeeld zo’n overheerlijke stronkensoep. Kost niks en smaakt naar meer:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/kliekjes-een-lekker-gerecht/stronkensoep/

 

Dit vind je misschien ook leuk...