ZOEK JE RECEPTEN VOOR JE GLOEDNIEUWE KOOKDING?

De vrouw van één van onze neven werkte dertig jaar geleden in een boekhandel. In de jaren tachtig begonnen de Nederlanders allerlei nieuwe manieren van koken te ontdekken. Daar hoorden tot dan toe onbekende kookapparaten bij, zoals de steengrill of raclette, de römertopf, de fondue (kaas of vlees) en het gourmetstel. Onze aangetrouwde nicht vertelde, dat opvallend veel mensen in de dagen na Sint en Kerst naar de boekhandel kwamen, om te vragen naar receptenboekjes over racletten, fonduen en koken met de römertopf. Ze hadden wel zo’n hip kookding gekregen, maar hadden geen flauw idee hoe ze daar iets lekkers mee konden maken. Dan maar naar de boekwinkel voor de recepten.

dora-koken-aan-tafel

Misschien krijg je vanavond of over drie weken ook zo’n hip kookding, en weet je niet wat je ermee aan moet? Natuurlijk moet je de goede gever uitbundig bedanken. Maar je hoeft niet meer de volgende dag naar de boekwinkel voor een boek met recepten. Inmiddels staan alle recepten op internet. Typ de bereidingswijzen in, zoals ‘racletten’, ‘steengrill’, ‘römertopf’, ‘fondue’ of ‘gourmetten’, gevolgd door ‘recepten’. Zo heb je in een handomdraai een flinke lijst met tips en recepten, gratis in huis.

Omdraaien

Maar laten we het eens omdraaien: ben jij van plan om iemand zo’n steengrill of römertopf te schenken? Vergeet er dan niet een receptenboekje bij te geven! Dan is de verrassing ten minste honderd procent positief. Dat vond onze aangetrouwde nicht overigens ook. Een onbekende kookmachine cadeau geven zonder de recepten, is als het weggeven van een gloednieuwe auto aan iemand zonder rijbewijs. Mét recepten belandt zo’n duur apparaat ten minste niet meteen onderin de keukenkast, bij de ongebruikte sapcentrifuge en de onhandige dertigdelige keukenmachine. Want dat is zonde van je geld!

dora-steengrill

LEES MEER:   En als zo’n apparaat stuk is, dan kun je het laten repareren in jouw lokale Repair Café:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/repair-cafe-bestaat-in-2016-al-7-jaar/

 

Dit vind je misschien ook leuk...