ZONDER STRESS FEESTELIJK THUIS DINEREN

In onze nieuwsbrief hadden we het over geld sparen, in de aanloop naar de feestdagen, volgende maand. Eén van de spaarzame tips was, om je Sinterklaas-, Kerst- en Oudjaarsdiner vooral zelf te maken. Hier toch wat meer tips over het zelf feestelijke maaltijden bereiden, de komende tijd:

  • Koop geen kant en klaar, van die aluminium bakjes die je een half uurtje in de oven hoeft te schuiven, en de boel is klaar. Dit soort kant en klare gemaksmaaltijden is erg duur, in verhouding tot wat je ervoor krijgt. Bovendien: het smaakt gewoon niet. De producten zijn vaak heel lang van tevoren in een fabriek klaargemaakt, en dus niet vers. Bovendien drijven de kostelijke producten in muffe fabrieksmarinades, vol kunstmatige geur en smaakstoffen. Door het lange bewaren smaakt de hele meuk naar vochtig karton, dus heeft het een kunstmatige smaakstoot nodig. Niet doen.
  • Maak je diner dus van voordelige, verse seizoensproducten. Maar vraag je dan wel af, of je die producten goed genoeg kent om er een mooi gerecht van te maken. Zoek een recept uit, waar je je comfortabel bij voelt. Als het al moeilijk is in het kookboek, dan moet je misschien iets anders op het menu zetten? Als je een recept hebt, probeer het dan nu alvast een keer uit. Dan weet je over een paar weken precies waar je op moet letten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, en schiet je niet op het allerlaatste moment in de stress.

Dora gelatinepudding sinaasappel 2 klein

  • Zoek gerechten uit, die je van tevoren geheel of gedeeltelijk kunt bereiden. Een sladressing, een hartige taart, een suddersausje met vlees of een puddinkje na kun je meestal ’s middags al maken, en soms worden gerechten zelfs lekkerder, als je ze een paar dagen van tevoren kookt of voorbereidt. Hoe meer je vooraf kunt maken, hoe minder tijdsdruk je hebt. Dan heb jij ook een leuke avond, samen met de anderen, en sta je niet uren in de keuken eenzaam te ploeteren.
  • Ten slotte: maak er geen wedstrijd van! Een dinertje is voor de gezelligheid, niet om in het Guinness Book of Records te komen. In principe kun je het zelfs gezellig hebben bij een groot bord friet en een kroketje. Laat je niet opjutten, maar focus op een relaxte vorm van samenzijn.

Dora spaarzaam kerstdiner 2

Zo, misschien hebben jullie hier iets aan? Voor de rest moet je zelf weten hoe je het doet. Het is jouw diner, en niemand moet zich ermee bemoeien. Dat is ook een goede gedachte, die allerlei opwinding en ergernis voorkomt. Veel succes, alvast!

LEES MEER:   Helemaal stressvrij dineren met het Tante Dora Jaren Vijftig Dieet:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/de-nieuwste-voedseltrend-het-tante-dora-jaren-vijftig-dieet/

Dit vind je misschien ook leuk...