ADEM JEZELF RUSTIG!

Daar zit je dan, in een wachtkamer van één of andere instantie die over een aantal minuten gaat beslissen over jouw inkomen. Het is zo’n gesprek waar je al een paar nachten slecht van geslapen hebt. Kom je er goed uit, of word je hals over kop in allerlei financiële problemen gestort? Het is een ervaring die veel mensen dagelijks meemaken. Je wilt het niet, maar het moet.

dora-ademen

In zo’n situatie zijn stress en angst slechte raadgevers. Je kunt veel beter rustig en geconcentreerd zijn. Maar hoe doe je dat, als de zenuwen je door de keel gieren? Hoe word je rustig en geconcentreerd? Om je te helpen hebben we hier een ademhalingsoefening, die mogelijk een oplossing kan zijn. Deze methode werkt beter en langduriger dan een pilletje, hij veroorzaakt geen bijeffecten, en is geheel gratis. De oefening vraagt alleen een beetje concentratie.

Concentreer

Doe je ogen dicht en richt je aandacht op je bovenlip. Adem normaal door je neus in en uit, en voel de adem over je bovenlip strijken. Het kan een halve minuut duren, voordat je de minieme luchtstroom daadwerkelijk bewust voelt. Concentreer je op het in- en uitademen, voel de lucht heen en weer gaan onder je neus. Doe verder niets, maar probeer ook niet afgeleid te raken. De concentratie op dit nauwelijks waarneembare gevoel zorgt dat je je afsluit van de wereld, en als het ware terugkeert in jezelf. Je zult merken dat je binnen enkele minuten rustiger wordt, soms al na een minuut.

Het is een methode die bij heel veel mensen werkt. In de wachtkamer van de sociale dienst, maar ook in een irritant lange wachtrij voor een loket of kassa, of bij het eindeloos wachten op de volgende bus. Juist waar ongemak, irritatie of ronduit stress in het spel zijn, kan deze simpele ademhalingsoefening je helpen rustig te worden en te focussen. Best belangrijk, zo iets simpels.

Dora ontspannen

LEES MEER:   En als je toch al rustig en ontspannen bent, dan kun je zelfs besparen vanuit je luie stoel:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/kijk-vanaf-je-leunstoel-om-je-heen-en-bespaar/

 

Dit vind je misschien ook leuk...