BEGIN 2022 MET EEN FRISSE NIEUWJAARSDUIK IN DE DINGEN DIE JE STOREN (JE KNAPT ERVAN OP)

Gisteren hebben dit jaar wat minder Nederlanders het vuil en het stof van 2021 afgespoeld tijdens een van de vele Nieuwjaarsduiken. Je moet even door de kou heen en je klapperende tanden op elkaar klemmen, maar daarna is het alsof je een herboren mens bent. Zo gaat het ook in het gewone leven: soms zijn er problemen en toestanden waar je vreselijk tegenop ziet. Maar als je een moedige duik neemt in de narigheid en de brute kou trotseert, dan kom je er uiteindelijk schoongewassen uit. Opgeruimd staat netjes.

Misschien is het goed om eerst eens wat spinnenwebben weg te vegen, voordat je aan het nieuwe jaar 2022 begint? Hier een aantal tips:

• Heb je nog ergens vervelende enveloppen van vorig jaar liggen? Je hebt er vast geen zin in, maar maak ze eens open, lees de brief, en antwoord erop. Regel wat er geregeld moet worden. Heel vervelend om te doen, maar wel heel fijn als het gebeurd is.

• Zit je ergens mee, maar durf je geen hulp te vragen? Misschien omdat je je schaamt, of omdat je niet weet of er wel hulp voor jou is? Vraag nu wel hulp. Er zijn meer instanties dan je denkt, die jou ergens bij kunnen helpen. Het is even met je billen knijpen, maar je zult je er zeker opgelucht van voelen. Een helpende hand helpt jouw leven schoonvegen.

• Heb je een beetje ruzie met iemand? Maak het dan nu weer goed. Wees de eerste die een hand toesteekt, zeg sorry. Als je boos op iemand bent, dan zit er ergens op jouw ‘harde schijf’ een plekje, dat helemaal vol is met negatieve ideeën. Op die plek kunnen ook positieve ideeën staan, die jou op weg helpen in je leven. Veeg ruzie en achterdocht je hoofd uit. Je zult zien dat het gemakkelijker is om ‘sorry’ te zeggen, dan het nu lijkt. De opluchting over het bijleggen van conflicten is vaak overweldigend groot.

• Neem je voor om de dingen die je bij jezelf vervelend vindt, uit je leven te gooien. Als het je stoort, stop dan met roken, met alcohol drinken of geld uitgeven aan zinloze loterijen. De dingen die jou storen, zijn als computervirussen op de harde schijf in jouw hoofd. Jij bent wel de enige die jouw ‘computer’ vrij van virussen kan maken. Die macht en kracht heb je. En dat weet je eigenlijk ook wel. Hijs je broek op, spuug in je handen, en gá ervoor!

Is zo’n schoonmaak van je leven ook goed voor de spaarzaamheid? Jazeker! Wie z’n koppie vrij heeft en niet elke dag de hele dag gestrest rondloopt, kan eindelijk tijd maken om werk te vinden, dingen te regelen, hulp te vragen, de narigheid achter zich te laten. Als je hoofd vrij is, kun je je leven weer op de rails krijgen. Dat spaart zeker veel geld. Sterker nog: het kan je geld gaan opleveren, door nieuw werk, of omdat je je financiën stevig op orde hebt. Even een plons in het koude water, maar daarna met een kopje warme chocolademelk ontspannen in je warme huispak op de bank!

LEES MEER: Na zo’n frisse schoonmaak werkt je fantasie ook beter. Je fantasie werkt voor jou:

DOE HET NIET ZELF: ZET JE FANTASIE AAN HET WERK

Dit vind je misschien ook leuk...