BELEEF WEER EENS DE RUST VAN DE JAREN VIJFTIG

December vorig jaar presenteerden we je het Retro Jaren Vijftig Kerstdiner en het Retro Jaren Vijftig Oud en Nieuw. Wat was het zestig jaar geleden lekker rustig, hè? Het was gezellig, zonder allerlei haast en koude drukte. Haast en koude drukte bepalen wel weer ons dagelijkse leven in 2018. Het is amper januari, en de stress is alweer volop aanwezig. Kan dat niet wat minder?

dora-mobiel-bellen

Laten wij van tante Dora jou een eindje op weg helpen. Want de rust van de jaren vijftig kan ook de rust van 2018 zijn. Je hoeft er weinig voor te doen. Je moet er vooral veel voor laten. Al die kalmte is goed voor je gezondheid. Bovendien bespaart het je geld. Mogen we je vier suggesties geven? Hier zijn ze:

  • Las af en toe een iPhone-vrije dag in. Laat Het Ding liggen en lees eens een boek in de bus of trein. Als het je moeilijk valt om Het Ding niet continu in je handen te hebben, houd dan wat anders continu in je hand, iets ouderwets, zoals een krant of een kek klein handtasje. Tjonge, wat voelt dat anders! Een beetje gek in het begin, maar je hebt opeens tijd om naar andere, echte mensen te kijken of te luisteren.
  • Eet weer eens onbeschaamd ouderwets eten. Uitgebakken spekjes, kruimige piepers, spruiten en ontbijtkoek met dik boter. Dat hoeft niet elke dag, maar zo af en toe. Net vaak genoeg om het geruststellende gevoel te krijgen dat je rond etenstijd niet altijd in de gezondheidsstress hoeft te schieten. Wat een verademing! En wat lekker, zo af en toe!
  • Koop eens niets. Ga eens een stukje wandelen in een mooi park, kijk desnoods naar de etalages, maar koop niks. Je hoeft niks te kopen, echt niet! Je MAG. Wow, wat een onwijs rustig idee!
  • Ga af en toe eens op je bips zitten en doe niets. Helemaal niets. Kijk naar buiten, naar de vogeltjes in de tuin, naar de condenssporen van hoogvliegende vliegtuigen, of naar de bloeiende kornoelje. Kijk geen televisie, pak niet om de tien seconden Het Ding, en laat het multitasken even rusten. Oef, wat krijg je daar een energie van!

dora-ademen

Met andere woorden: wie niet voortdurend met allerlei onzinnige dingen bezig is, krijgt tijd om zich met belangrijke zaken bezig te houden. Met nadenken, bijvoorbeeld. Niet piekeren: nadenken. Het mooie van nadenken is, dat het niets kost. Het kost geen abonnement, geen stroom, je hoeft je nergens tegen te verzekeren. Het is gratis, maar als je het goed doet, kan het je uiteindelijk zelfs geld opleveren. Want goede ideeën zijn geld waard. Daar is niets ouderwets aan.

Dora ouderwets

LEES MEER:   Ouderwets is eigenlijk best een aangename manier van leven:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/ouderwets-is-een-aangename-manier-van-leven/

 

Dit vind je misschien ook leuk...