BEREID JE NU AL VAST VOOR OP EEN VERREGENDE MAAR VOORDELIGE ZOMERVAKANTIE

Nu de zomervakantie langzamerhand dichterbij komt, komt ook het risico dichterbij, dat een deel van de zomervakantie koud en regenachtig is. Een gewaarschuwd ouder telt voor twee. Bereid je voor op de dagen binnenshuis met de kids, nu eens niet met games en gestaar naar de smartphone. Doe het weer eens ouderwets, met legpuzzels en bordspelen. Dat hoeft niet duur te zijn. Gezelschapspelletjes kun je overal goedkoop of zelfs gratis krijgen. Hier wat suggesties:

Dora gezelschapspelletje

  • Vraag bij opa’s en oma’s, en bij oude ooms en tantes, of ze nog spelletjes en puzzels hebben, die jullie deze zomer mogen lenen. Nodig die lieve mensen dan meteen uit voor een spelletjesmiddag met eten na. Misschien heb je zelf nog spelletjes op zolder liggen. Ga zoeken en stof ze af.
  • In veel ruilwinkels en kringloopcentra zijn spelletjes en legpuzzels gratis of voor een paar kwartjes te krijgen. Misschien mis je een stukje van de puzzel, maar probeer daar dan een extra activiteit omheen te fabriceren. Bijvoorbeeld door het ontbrekende stukje na te maken en zelf te tekenen.
  • En als de lokroep van het ganzenbord en de 2000 puzzelstukjes minder wordt, kun je altijd nog gaan kleuren. Er staan letterlijk miljoenen kleurplaten op internet, gratis te printen, voor jong en oud. Prik het resultaat op het prikbord.
  • Vergeet niet om zo’n gezamenlijke puzzelmiddag een echt feest te maken. Bak eerst samen wat muffins, en schenk limonade. Hartsikke leuk, toch?

dora-bordspel

Laat je niet op je kop zitten door slecht weer tijdens de schoolvakantie, maar bereid je er nu alvast op voor. Nogmaals: een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zo bespaar je ook veel geld, al was het maar omdat je geen entree hoeft te betalen voor een indoor pretpark, of iets anders dat meer kost dan je denkt.

LEES MEER:   Er staat ook veel gratis lectuur online. Tante Dora helpt zoeken:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/er-staat-veel-lectuur-gratis-online/

 

Dit vind je misschien ook leuk...