BESPAAR DOOR EEN GOEDE GEZONDHEID

De tijden dat tante Dora met haar vriend Willem in het Zwarte Woud bergop en bergaf klom, zijn wel een beetje voorbij. Gelukkig zijn zowel Dora als Willem nog erg fit voor hun leeftijd. Dat willen ze zo houden, dus blijven ze wandelen. Best nog wel flinke stukken, maar niet meer urenlange bergwandelingen.

dora-krachttraining

Het is meer dan ooit belangrijk om fit en gezond te blijven. Een actieve levensstijl zorgt, samen met goed en verstandig eten en drinken, voor een hogere levenskwaliteit. Je voelt je beter en je kunt zo veel meer van het leven genieten, ook op gevorderde leeftijd.

Actief

Maar een actief en gezond leven zorgt er ook voor dat je minder vaak ziek bent en minder snel gezondheidsklachten krijgt. Ziek zijn is vandaag de dag een kostbare zaak. Voor je het weet moet je opdraaien voor je eigen risico. En zeker als je extra zorg en ondersteuning nodig hebt, raak je tegenwoordig snel aan de bedelstaf.

Zuinig met tante Dora is geen grote liefhebber van de manier waarop in ons land over het algemeen zorg en maatschappelijk ondersteuning zijn georganiseerd. Het is een systeem waaruit de solidariteit in snel tempo verdwijnt, en waarin teveel mensen buiten de boot vallen. Daar kunnen we niet veel aan veranderen, dat is een zaak van de politiek.

Rijtje

We kunnen op Zuinig met tante Dora wel tips blijven geven om gezond en fit te leven. Bijvoorbeeld door recepten te geven voor gezonde, voedzame én voordelige maaltijden. We hebben al weleens op een rijtje gezet waarom wandelen zo’n gezonde bezigheid is, en waarom hoge ziektekosten de mensen juist ziek maken.

Tante Dora en haar vriend Willem gaan niet achter de geraniums zitten. Ze maken wandelingen en genieten van wat ze tijdens die wandelingen zien en meemaken. Er zijn in ons land wandelroutes te over. Ze staan zelfs op internet, compleet met gedetailleerde kaarten, klaar om uit te printen. De voorbereiding kost geen enkele moeite.

Dora ontspannen

Laatst maakte de huisarts van tante Dora nog een complimentje over haar gezonde kleurtje. Nu is een gezond kleurtje niet altijd een garantie voor een goede gezondheid. Maar bij tante Dora was het dat zeker wel, bleek uit de periodieke gezondheidscheck. Beweeg en leef! Eet goed en rook niet! Werk aan je gezondheid! En bespaar enorm veel geld!

LEES MEER:   Wandelen is een gezonde en goedkope sport:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/wandelen-is-een-gezonde-en-goedkope-sport/

 

Dit vind je misschien ook leuk...