BESPAAR DOOR GEDULDIG WACHTEN

Tegen haar ongeduldige en rusteloze kleinkinderen zei tante Dora vroeger: ‘Geduld is een schone zaak’. Geduld is zeker een mooi ding. En het bespaart je nog geld ook. Want geduldig wachten kan je een pittig voordeel opleveren. Hier zes voorbeelden:

dora-geduld

  • Als seizoensgroenten en -fruit voor het eerst weer op de markt komen, dan zijn ze meestal duur. De eerste asperges, de eerste aardbeien en de eerste kersen zijn primeurs. Mensen die smachten naar asperges, zijn graag bereid daar veel geld voor te betalen. Als jij asperges of kersen ook lekker vindt, maar weinig geld hebt, tel dan tot tien, en wacht een weekje of wat. Dan zijn ze soms nog maar een fractie van de oorspronkelijke prijs. En in de aanbieding.
  • Kledingzaken concurreren elkaar de tent uit. De uitverkopen vliegen je het hele jaar om de oren, met soms belachelijk lage prijzen. Wacht geduldig op de sale van jouw favoriete winkel, en sla dan pas je slag. De mode verandert tegenwoordig niet zo snel, dat je met een in de herfst gekochte voorjaarsbroek voor gek loopt. Wacht op de sale!

Dora mobiel

  • De superdure, allernieuwste turbotelefoon van vandaag, waarvoor mensen al ’s nachts voor de winkel in de rij staan, is het normale gebruiksvoorwerp van een half jaar later, en dus de helft goedkoper. Wees dan maar een half jaartje minder hip met je telefoon van vorig seizoen. Ook jij komt aan de beurt, maar dan voordeliger.
  • Als je op een veilingsite een mooi of bruikbaar ding ziet staan dat je graag wilt hebben, breng dan niet meteen een bod uit. Bij veilingen geldt: hoe minder mensen bieden, hoe lager de prijs blijft. Wacht, totdat het bieden net is opgehouden. Is het uiteindelijke bedrag voor jou aanvaardbaar? Breng dan snel een iets hoger bod uit. Grote kans dat je beet hebt.
  • Heeft de supermarkt een weekaanbieding van een heel lekkere, maar niet echt goedkope kaas? Koop dan niet meteen. De winkelier heeft aan het einde van de week waarschijnlijk nog veel van die lekkere maar niet goedkope kaas over. Dan is de kans groot, dat hij die tegen het einde van de week afprijst, om ruimte te maken voor de kaasaanbieding van de volgende week. Sla dan toe, en bespaar tot de helft.
  • Op vakantie gaan of een weekje erop uit? Buiten het vakantieseizoen is dat veel goedkoper. Gewoon even wachten, en zelfs jij met je smalle beurs kunt het je veroorloven.

dora-wintersale

Kortom: niet meteen kopen, ook al vind je iets nog zo mooi, lekker of begeerlijk. Over een weekje of maandje is de boel al veel goedkoper. Wacht op de uitverkoop, of de afprijzing. Heb geduld en bespaar.

LEES MEER:   De beste uitverkoop is in de winter:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/de-beste-uitverkoop-is-in-de-winter/

 

Dit vind je misschien ook leuk...