BESPAARDERS VAN NEDERLAND: LET OP KONINGSDAG!

Donderdag Koningsdag! Zelfs als je helemaal niets hebt met de koning en met de monarchie: Koningsdag (of ‘Koninginnedag’, zoals tante Dora nog steeds zegt) is een paradijs voor bespaarders. Ga maar na:

dora-oranje-hondje

  • In de meeste plaatsen is er op Koningsdag een rommelmarkt. In jouw dorp zijn dat misschien twee dozijn kinderen op kleedjes, in de grote stad kan dat al snel een levendige markt met tweedehands spullen zijn, waar duizenden mensen op af komen. Bedenk van tevoren wat je wilt hebben, en ga gericht op zoek. De mogelijkheden om goedkoop aan allerlei nuttige dingen te komen is legio: glazen en bestek, speelgoed, kleding, stekjes van tuinkruiden, skateboards en gereedschappen. Nergens is het goedkoper dan op de Koningsdagmarkt. Vooral omdat je ook kunt afpingelen!
  • Op Koningsdag zijn er vaak culturele evenementen. Die kosten niets. Legio concerten, demonstraties van allerlei verenigingen, in sommige steden zelfs vuurwerk: uitgaan was nog nooit zo voordelig.
  • En om dat uitgaan nog leuker te maken, zijn de prijzen van de hapjes op de Koningsdagmarkt ook heel redelijk. Let wel op de kwaliteit, want een Koningsdag met buikloop is vervelend.
  • Als je een beetje in een voorjaarsdip zit: er is niets leuker dan omringd te zijn door vrolijke mensen met oranje kroontjes en rood-wit-blauwe T-shirts. Dat vindt tante Dora ten minste. Tante Dora gaat altijd de deur uit, of het nu koud is en regent, of het oranjezonnetje straalt. En als het erg koud is, dan neem je maar een oranjebittertje. Niet kniezen!

Dora oranjespullen bewaren klein

Misschien is het wat overdreven om te zeggen: Koningsdag is de goedkoopste feestdag van het jaar. Maar het komt er wel dichtbij in de buurt. Je hoeft niet per se de vlag uit te steken. Als je maar een beetje plezier hebt. Voor weinig geld. Donderdag is het zover!

LEES MEER:   En als je dan toch oranje en rood-wit-blauw de deur uit gaat, doe dat dan met de spullen van vorig jaar:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/bewaar-je-oranjespullen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...