BEWAAR DE WIJN UIT DE DECEMBERAANBIEDING ALS CADEAU

Zucht! Ja, de supermarktglossy’s staan vol met allerlei soorten drank, waarmee we ons in de laatste twee weken van het jaar zouden moeten volgooien. Het kan niet op. Maar al die aanbiedingen van wijnen en bijzonder bieren hebben ook een positieve kant. Een fles wijn die normaal acht euro kost, kun je deze weken op de kop tikken voor soms euro’s minder. De flessen bubbelwijn zijn aangenaam geprijsd. En een pittig kloosterbiertje hoeft momenteel geen fortuin te kosten.

Houd daar rekening mee, als je wel eens door mensen wordt uitgenodigd om te komen mee eten, of als je vrienden hebt die een lekker flesje weten te waarderen. Een fles wijn of speciaal bier is een mooi cadeau. Sla nu je slag. Veel wijnaanbiedingen zijn in december bovendien kwalitatief beter dan in de rest van het jaar. Een goede fles wijn kun je op een koele plaats, zoals een koele kamer of een kelder, best wat langer bewaren. Dat is een van de positieve eigenschappen van een goede wijn. Bier heeft meestal wel een duidelijke houdbaarheidsdatum. Let daar op.

Op deze manier heb je altijd een flesje liggen voor een gezellig samenzijn. Met een mooi papiertje erom heb je een aardig presentje. Zo kom je nooit met lege handen. Je kunt je laten zien, zelfs al heb je weinig geld.

LEES MEER: Het hoeft niet altijd alcohol te zijn. Smaakjeswater kun je zelf maken, en het is heel verfrissend, zomer én winter:

LES JE DORST MET SMAAKJESWATER

Dit vind je misschien ook leuk...