BIJ DE BUREN ZIJN DE VUURPIJLEN OOK MOOI (EN GRATIS)

Vroeger zei tante Dora tegen haar neven en nichten, als ze samen een winkel met leuke hebbedingetjes binnengingen: ‘Alleen kijken met de oogjes!’. Met andere woorden: nergens aankomen. Nu de tijd van de vuurwerkverkoop weer aanbreekt, is het misschien ook een goede tip voor de potentiële vuurwerkkoper: kijk alleen met de oogjes, en koop niet zelf.

Want er zijn vast heel veel buren die wel flink hun portemonnee getrokken hebben, om allerlei indrukwekkend vuurwerk aan te schaffen. Prachtige pijlen, potten en knallers, die op 31 december om 12.00 uur en vaak veel eerder in jouw straat worden aangestoken. De buren vinden het vast heel leuk als je komt kijken, om iedereen een goed nieuw jaar te wensen, en om bij een glaasje prik een beetje bij te praten. Kijk mee, en roep desnoods heel hard ‘Ooooh!’.

Opmerkelijk

Wat echt opmerkelijk is, is dat het vuurwerk van de buren jouw wel vermaakt, maar je niets kost. Ben je zo niet een vreselijke vrek? Oh, vast wel. Maar het scheelt wel. Als je elke jaarwisseling niét honderd euro voor vuurwerk uitgeeft, dan heb je over tien jaar duizend euro bespaard. Daar kun je rond de jaarwisseling een heel mooi midweekje van op vakantie met z’n tweetjes. All-in. Desnoods in een vuurwerkvrij gebied. Tel uit je winst.

LEES MEER: En als je melig wordt van het binge Disney-films kijken, ga dan weer eens ouderwets pimpampetten:

DOE EENS LEKKER OUDERWETS MET GANZENBORD EN PIMPAMPET

Dit vind je misschien ook leuk...