DAT GOEIE OUDE BERICHTENBORD IS NOG STEEDS EIGENTIJDS

Als de hippe mens van tegenwoordig iets wil verkopen of aanbieden, dan denkt hij of zij meteen aan Marktplaats, app-groepen en Facebook-groepen. Zo zou je haast de moeder van alle advertenties vergeten: de berichtjes op het prikbord bij de supermarkt. In het kader van ‘back to basics’ zetten we deze simpele, effectieve en vooral: kosteloze vorm van adverteren kort in het zonnetje. Je klanten wonen letterlijk om de hoek, ook een prima pluspunt.

Denk eens wat vaker aan het berichtenbord:

• Als je iets te verkopen, weg te geven of te ruilen hebt. De driewieler die toch maar in de schuur staat, de oude maar nog werkende magnetron, of het Ikea-kastje dat in de weg begint te staan: vul zo’n kaartje in, en geef het een plekje tussen de andere berichten. Met een 06-nummer erbij ben je het gegarandeerd snel kwijt.

• Als je een cursus organiseert, af en toe zelfgemaakt speelgoed wilt verkopen, yogalessen geeft, of als je mensen thuis de haren knipt. Je zult zien dat steeds meer kleine bedrijfjes op het prikbord aanwezig zijn. Terecht.

• Als je regelmatig met iemand mee wil rijden naar je werk. Grote kans, dat er iemand bij jou in de buurt dezelfde kant opgaat als jij.

Let er maar eens op: mensen staan de berichtjes soms letterlijk minutenlang te spellen. Zo’n berichtenbord staat vaak in een hoekje van de winkel, ergens bij de tafel met folders, maar het wordt wel degelijk goed gelezen. Probeer het daar eerst eens. Gratis, dus je hebt niets te verliezen.

LEES MEER: Als je toch in de supermarkt bent:

VRAAG/GEEF EEN CADEAUKAART VAN JOUW SUPERMARKT

Dit vind je misschien ook leuk...