DE KUNST VAN HET SPAARZEGELS SPAREN

Nu de herfst weer voor de deur staat, worden ze weer talrijker en interessanter: spaaracties bij de supermarkten. Bijna alle supermarkten, op een paar na, houden van tijd tot tijd spaaracties. Bij aankoop van een bepaald bedrag aan boodschappen krijg je één of meer zegeltjes. Netjes op een spaarfolder geplakt, geven de zegels recht op allerlei artikelen, meestal tegen flinke korting. Handdoeken, glazen, vershoudbakjes en bestek, vaak van goede kwaliteit, voor soms de helft van de prijs die je in de speciaalzaak zou moeten betalen.

Veel consumenten sparen voor dergelijke artikelen. Dat leidt soms tot ontroerende taferelen aan de kassa, als klanten hun zegeltjes die ze niet sparen, doorgeven aan blije klanten die ze wel sparen. Bij een aantal van de meer succesvolle acties worden zegeltjes zelfs tegen betaling aangeboden op Marktplaats!

Nuchter

Blijf nuchter, als het om spaaracties gaat. Kijk naar de kwaliteit van de aangeboden spullen. Is het de kwaliteit die je wenst, en is de verlaagde prijs wel laag genoeg om de aankoop te rechtvaardigen? Of koop je eigenlijk een kat in de zak? Kun je de handdoek in die kwaliteit niet beter en voordeliger in een goedkoop warenhuis kopen? Ga pas sparen als er aan twee voorwaarden zijn voldaan:

  • De goederen zijn van de kwaliteit die je wenst, en de bijbetaling is gunstig in vergelijking met de prijs die je voor een dergelijk artikel in de huishoudwinkel zou moeten betalen.
  • Je hebt de spullen echt nodig, bijvoorbeeld omdat je voorraad handdoeken slinkt, of omdat je bij een vorig verjaardagsfeestje hebt gemerkt dat je te weinig glazen had voor alle gasten.

Denk strategisch, denk na, reken alles door. Spaaracties kunnen je voor weinig geld in het bezit brengen van goede artikelen, maar je ook opzadelen met spullen van mindere kwaliteit die je nooit meer uit de kast haalt. Rekenen en afwegen: dat is het begin van besparen.

LEES MEER: Koopzegels geven je een goede rente, blijkt uit ons onderzoek:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/sparen-koopzegels-van-de-supermarkt/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. johmar schreef:

    Voorheen was ik altijd heel blij met dit soort acties, tegenwoordig kijk ik toch wat kritischer, zijn het spullen die ik ook echt nodig heb? Of ga ik door die zegels iets kopen wat ik eigenlijk helemaal niet nodig heb? Of ga ik nu meer geld uitgeven om die spaarkaart vol te krijgen? Ik pak de zegels wel altijd aan , tenslotte zijn de kosten van dit soort acties volgens mij gewoon doorberekend aan de klant. Maar in 9 van de 10 gevallen geef ik de zegels gelijk weer weg aan mensen die ze wel sparen.