DE LENTE KOMT (OP ALLERLEI MANIEREN)

Je weet: tante Dora is een groot voorstander van positief denken. Niet kniezen, maar vooral de goeie dingen zien. Na regen komt zonneschijn. Na wat druilerige dagen kun je je dan nauwelijks voorstellen, maar de aankomende week wordt het toch echt beter. Geen storm en regen meer, maar zon en uiteindelijk ook een beetje warmte. Dat mag ook wel, want woensdag 20 maart breekt officieel de astronomische lente aan.

Op 20 maart, precies om 04.49 uur zeer vroeg in de ochtend is het moment aangebroken, waarop de dag even lang duurt als de nacht. Al is het op dat moment nog niet licht geworden. Het is die dag even lang donker als licht. Daarna worden de dagen langer dan de nachten. ‘Op naar het licht’, zongen de socialisten vroeger, in de tijd dat tante Dora nog jong was, en velen, vooral in het zuiden op de KVP stemden.

Tegenwoordig stemmen we niet meer op de KVP, want die partij is al jaren geleden opgegaan in het CDA en daarvan is tegenwoordig het aantal aanhangers ook steeds minder geworden. Maar ook het kabinet Rutte “no. eindeloos” levert al jaren eigenlijk geen beleid, waar tegenwoordig het CDA zich achter stelt. Dat zie je nu duidelijk in wat allemaal bedacht wordt om de indruk te wekken dat men iets tegen alle crisis die na de corona-virus langskwam. Duidelijk is dat geld en economie daarbij zwaarder tellen dan risico’s voor ons aller gezondheid of de gezondheid van onze aarde. Los of al die onzin rond alle problemen van nu eigenlijk wel zinnig is. Of is het weer een wereld wijde storm in een glas te vervuild water.

Politici weten ook niet altijd wat er speelt onder de gewone mensen:

DINGEN, DIE POLITICI MEESTAL NIET WETEN OVER ARMOEDE

Dit vind je misschien ook leuk...