DENK TIJDENS DE FEESTDAGEN OOK EENS AAN EEN ANDER

Gisteren presenteerden we de kersttrends van 2017. Heel belangrijk dit jaar: lekker ontspannen in je huispak en je warme sloffen op de bank, onder een knuffelzachte plaid en omringd door twinkelende lichtjes, met een lekkere beker hete chocolademelk binnen handbereik. Fijn chillen in een knusse cocon. Maar de Kerst is traditioneel ook een periode waarin we aan elkaar denken, en elkaar bijstaan. Zelfs vreemden onder elkaar.

dora-kerst-2017-4

Goed doen aan een ander: het klinkt sympathiek, maar hoe doe je dat? Hier een aantal suggesties:

  • In veel winkelcentra staan mensen van het Leger des Heils met zogenaamde kerstpotten. Met het geld dat daarin wordt verzameld, worden ontmoetingen en etentjes georganiseerd. Mensen die zich deze dagen een beetje alleen voelen, kunnen daar toch iets van gezelligheid meemaken. Een mooi gebaar, dat je met een paar muntstukjes al kunt ondersteunen.
  • Ook in buurtcentra en verzorgingshuizen worden kerstbijeenkomsten georganiseerd, waarmee mensen vanachter de geraniums worden gehaald, om ze een onvergetelijke middag of avond te bezorgen. Veel van dergelijke initiatieven zoeken vrijwilligers. Misschien iets voor jou?
  • Als je toch aan het bakken bent, bak dan een schaaltje kerstkransjes of kerstmuffins extra voor jouw lieve, trouwe buurvrouw, die best een schouderklopje verdient. Juist in deze dagen komt zo’n gebaar dubbel goed aan. Maak er met wat leuke extraatjes en een mooie strik echt een cadeautje van.
  • En vergeet ook de dieren niet. Aankomend weekeinde breekt de winter echt door. Hoewel de vogeltjes niet aan Kerst doen, houden ze wel van lekker eten. Nu het voedsel schaars wordt, is een lekkere vetbol of een bakje met zaad voor de gevederde vrienden een mooi gebaar. Daar wordt ook een mens warm van, van binnen.

dora-oma-met-koffie

De warmte in de koude decembermaand zit ‘m niet alleen in een warme plaid, maar ook in warme daden. Dat hoeft niet veel geld te kosten, zoals de bovenstaande voorbeelden aantonen.

LEES MEER:   Als vrijwilliger kun je zelfs geld besparen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/als-vrijwilliger-kun-je-geld-besparen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Greet schreef:

    Hier gaat een pakketje aandacht op weg naar een kennis die vorig jaar haar vader verloor. Ze ziet op tegen de feestmaand, sinterklaas, kerst, alles nu zonder haar paps. Dus een pakketje gemaakt met fijne dingen, wat lekkers, wat leuks….en zakdoekjes voor het verdriet(want verdriet mag best wel)

  2. Daantje schreef:

    Voor mij is Kerst niet traditioneel een periode om aan andere mensen te denken. Ik probeer dit het hele jaar te doen. Juist in de kerstmaand voelt het voor mij veel te opgedrongen en worden mensen soms wel bij 10 mensen uitgenodigd, terwijl ze de rest van het jaar niets horen. Dus ik probeer die ‘kerst spirit’ ook wat langer vol te houden 🙂