DENKEN OP WERELD DENK DAG, EN OP ALLE DAGEN (OMDAT JE ALLEEN ZO BESPAART)

Morgen 22 februari is het Wereld Denk Dag. De World Thinking Day is een wat vage feestdag voor meisjes padvinders, ofwel girlscouts. Maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: denk, en ge zult besparen. Want ergens in je hersens zit de aandrang om lekker veel geld uit te geven. En die aandrang krijg je er alleen maar uit als je over de dingen nadenkt.

brainstorming

Veel geld uitgeven ervaren sommige mensen als een roes, eigenlijk als een soort drug. Je komt even helemaal los van de gewone wereld met al zijn beperkingen, en waant je een ogenblik in een wonderlijke wereld waar alles kan. Advertenties en reclame wakkeren dat gevoel nog aan. Een reclamefilmpje voor een bepaald merk auto laat die auto altijd zien in een wijds landschap op een kaarsrechte weg, waar geen enkele tegenligger jouw snelle en moeiteloze rit verstoort. Veel kopen is een manier om te proberen ook in zo’n moeiteloze wereld zonder tegenliggers te komen.

Overvloed

Helaas zijn onze dromen van overvloed oneindig, maar onze bankrekening is dat zeker niet. Op is op, is vaak de ontnuchterende kater, de volgende morgen. Daarom: denk! Laat niet je instinct jouw betaalpas beheren, maar jouw verstand. Alleen met je verstand kun je geld sparen, dat je later voor iets kunt gebruiken dat echt nuttig en nodig is. Denken doe je bij voorkeur niet alleen op Wereld Denk Dag, maar altijd. Als je steeds beter wordt in het denken, dan denk je er zelfs in je slaap aan. Niks eng: dromen kun je ook overdag, als je niet met je geld smijt. Dromen over de dingen die je kunt doen en kopen, als je geld bespaart.

dora positief 2

Denken dus, in naam van de Dikke Portemonnee. Morgen en al die morgens.

LEES MEER:   Denken en tot tien tellen, zo bespaar je meer:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/tot-tien-tellen-is-nog-steeds-een-berengoeie-tip/

 

Dit vind je misschien ook leuk...