DIE GOEIE OUDE FLESSENLIKKER

TANTE DORA

Tante Dora had er ook eentje: een flessenlikker of flessenschraper. Dit symbool van de Hollandse spaarzaamheid werd overigens in Noorwegen uitgevonden, maar alleen in Nederland werd het ding een doorslaand succes. Dat was vooral in de tijd dat vla en yoghurt nog in glazen flessen door de melkman aan huis werden bezorgd. We hadden het gisteren over de achterblijvende restjes shampoo in de knijpfles. Maar huisvrouwen konden zich vroeger ook mateloos ergeren aan al die kostelijke vla die onderin de fles bleef plakken.

Dora flessenlikker 1

De flessenlikker kon je gemakkelijk door de brede opening van de fles naar binnen steken, en met de bolle kant de gebogen binnenkant van de fles afschrapen, en de vla of yoghurt door de opening naar buiten trekken. Met de rechte kant kon je ook pap van de binnenkant van een kartonnen pak schrapen. Multifunctioneel dus.

beurs met geld

Volgens de laatste berichten kun je nog steeds flessenlikkers kopen in de betere huishoudwinkel. Misschien toch een leuke gedachte voor de fanatieke bespaarder: ja, je kunt werkelijk ALLES uit dat pak of uit die papfles krijgen! Vraag zo’n schraapapparaat dus maar snel voor je verjaardag.

 

LEES MEER:   In Frankrijk is het zelfs bij wet verboden om voedsel te verspillen. Yeaah!:

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/franse-wet-tegen-voedselverspilling/

Dit vind je misschien ook leuk...