DOE JE MOND OPEN EN VRAAG!

Laatst hoorde tante Dora weer een droevig verhaal van een meneer met een handicap die op kosten was gejaagd, omdat een zorgmedewerker had gezegd dat zij de man niet langer kon helpen. Vanwege Arbowetgeving mocht ze alleen nog maar werken met een in hoogte verstelbaar bed, zei ze.

dora-vraag-stellen

Eigenlijk had de man moeten vragen: ‘Wat een lastig probleem, ook voor mij. Kunt u mij vertellen hoe ik voor weinig geld aan zo’n bed kan komen, aangezien ik niet over veel inkomen beschik?’ Helemaal in paniek door het vooruitzicht de zorg aan huis te verliezen en mogelijk in een verpleeghuis te belanden, kocht de man echter uit eigen zak zo’n duur bed, in de hoop en verwachting dat hij het achteraf vergoed zou krijgen. Uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn, en nu zit hij met schulden.

Uitweg

Durf te vragen! Raak niet in paniek, maar vraag om een uitleg. En een uitweg. Weinig instanties voelen zich tegenwoordig geroepen om jou uit eigen beweging dingen uit te leggen of de weg te wijzen. Vraag dan om die uitleg, vraag naar mogelijkheden om het probleem voor weinig of geen geld op te lossen, zonder vervelende consequenties. Er is geen garantie dat je op elke vraag een bruikbaar antwoord krijgt. Maar als je BLIJFT vragen, vergroot je wel de kans dat je een antwoord krijgt waar je wel wat aan hebt. Vragen is dikwijls het begin van een oplossing.

vraagteken-wolk

LEES MEER:   Ga vooral ook zelf op onderzoek:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/studiemateriaal-voor-de-besparende-mens/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. izerina schreef:

    Helaas heb je bij vragen aan instanties ook veel geduld nodig. Zij hebben vele kastjes,die naar de muur lopen.