Woensdag: FIETS NAAR JE WERK DAG

Dat wist je niet, hè? Woensdag wordt het de nationale Fiets naar je Werk Dag. Dus stappen we woensdag allemaal op de fiets, om naar ons werk te rijden, toch? Of we thuis blijven werken, want dat is eigenlijk echt beter. Fietsen, of je nu naar je werk of naar wat anders fietst, is goed voor het milieu, en goed voor de gezondheid van de regelmatige fietser. Wie fietst is minder vaak ziek en voelt zich fitter. Dat is fijn voor de werkgever, die de fietsende werknemer met open armen staat op te wachten. Behalve natuurlijk op de dagen dat je thuis kunt werken.

Mede om die reden is de Fiets naar je Werk Dag nadrukkelijk ook gericht op de werkgevers. Die krijgen door al dat gefiets gezondere en fittere werkers, en daarom minder ziektegedoe. De Fiets naar je Werk Dag vraagt aandacht voor de wettelijke regelingen die werkgevers kunnen helpen om hun employés op het rijwiel te krijgen. Daar heeft iedereen wat aan, en dat stimuleert de overheid.

Regelingen

Als je ergens werkt, kun je jouw baas op die regelingen wijzen, door hem of haar op de Fiets naar je Werkdag te wijzen. Misschien wil je werkgever je wel (gedeeltelijk) aan een nieuwe fiets helpen? Er is in ieder geval een website van de Fiets naar je Werk Dag, die kun je al discreet doorsturen naar het management: https://www.fiscfree.nl/fietsnaarjewerkdag . Op de site staan ook andere interessante uitdagingen, zoals een uitnodiging om je in te schrijven als deelnemer, en de mogelijkheid om een bijzondere fiets te winnen.

Ook als je geen baas hebt, kun je natuurlijk fietsen: voor mantelzorg, naar je vrijwilligerswerk of naar de kringloopwinkel. Maar een blokje om mag ook. Het is een goedkope manier van vervoer, goed voor het milieu en goed voor de gezondheid van je lijf en je geest. Maar dat wist je al, toch?

LEES MEER: Zorg dat je woensdag (en alle dagen) wel je fietsbanden oppompt. Het spaart je geld:

GOED OPGEPOMPTE FIETSBANDEN SCHELEN JE GELD

Dit vind je misschien ook leuk...