BESPAREN, LEVEN, GENIETEN 1 jaar oud in 2015

TANTE DORA

thuis 1

Deze website heet Zuinig met tante Dora, en heeft een ondertitel: besparen, leven, genieten. Laatst wees iemand ons erop, dat we het toch wel vaak over ‘besparen’ hebben, maar dat we ook niet moesten vergeten om de onderdelen ‘leven’ en ‘genieten’ onder de aandacht van de volgers te brengen. Oké, dat gaan we meer doen. Maar leven en genieten zitten ook al op een natuurlijke manier ingebakken in besparen, als je het verstandig doet.

Zuinig met tante Dora bestaat deze maand een jaar. Een paar neven van de spaarzame maar altijd optimistische tante Dora, allen met ervaring in het aan elkaar knopen van de eindjes, besloten in maart 2014 dat het tijd was om hun familiekennis wereldkundig te maken. Ja, je kunt prettig en comfortabel leven, ook als je weinig geld hebt! Natuurlijk!

Maar ook als je wel een volle bankrekening hebt, kun je veel winnen door niet gedachteloos met geld te strooien. Het idee is: geef geen geld uit aan zinloze en overbodige dingen, dan houd je geld over voor projecten die wel zin hebben, en die je leven diepgang geven. Als je perse al je geld wilt verprutsen aan ‘spullen’ en hebbedingetjes, dan moet je vooral je gang gaan. Het is jouw geld.

Maar dan houd je geen geld over voor die spannende wereldreis naar dat verre land, waar jij al zo lang een keer naar toe wilde. Tante Dora kent een echtpaar dat het beslist niet erg breed heeft. Maar ze wilden altijd al een huisje in de Franse Ardennen. Dus zijn ze een keer om de keukentafel gaan zitten en zijn gaan rekenen: als we dit wegdoen, en daar spaarzamer zijn, dan kunnen we het misschien net bekostigen.

Om een lang verhaal kort te maken: ze hebben inmiddels hun huisje in de Ardennen, simpelweg door onnodige uitgaven te schrappen. Geld kun je maar één keer uitgeven. Geld uitgeven is geen computerspelletje met een reset-knop. Geld dat je uitgeeft is voor altijd weg.

Daarom is verstandige spaarzaamheid altijd het begin van nieuwe mogelijkheden. Mogelijkheden om je leven een andere draai te geven, om intenser te leven en te genieten. Ook als je weinig geld hebt. Want wie weinig geld heeft en spaarzaam is, kan rond komen. Dat geeft rust en zekerheid, ook om meer van je leven te maken, en er meer van te genieten.beurs met geld

Dat dat geen theorie is, weten Dora en haar neven maar al te goed uit eigen ervaring. Daarom moet je de drie delen van onze ondertitel ook in die volgorde lezen: besparen, leven, genieten. Door te besparen krijg je grip op je geld, door grip op je geld te krijgen, krijg je grip op je leven. En door de grip op je leven kun je eindelijk onbezwaard genieten. Besparen, leven, genieten.Pruimenbloesem

 

LEES MEER:   Heerlijk buiten de deur ontbijten, desnoods met z’n tweetjes of met het hele gezin, hoeft niet duur te zijn:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/goedkoop-ontbijten/ontbijt ikea

Dit vind je misschien ook leuk...