EEN GOEDE KOOP IS SOMS DUUR

TANTE DORA

Tante Dora is een beetje van de oude stempel, dat heb je vast wel gemerkt. Ze spreekt nog wel eens in spreuken en gezegden. Zoals: ‘goedkoop is duurkoop’. Een product dat in eerste instantie duur lijkt, kan op de lange duur goedkoper blijken te zijn dan een vergelijkbaar goedkoper product. Waarom?

Dora pimp garderobe 1

  • Een duurder product is vaak van een betere kwaliteit, en gaat daarom langer mee. Daardoor hoeft het niet zo vaak vervangen te worden. De stof van een dure jas is bijvoorbeeld van betere kwaliteit garens gemaakt, het patroon is beter, en de verwerking is duurzamer. Een dure jas blijft daardoor langer mooi dan een goedkope jas.
  • Omdat duurdere producten vaak beter gemaakt zijn, zijn het draagcomfort of het bedieningsgemak groter. Daardoor ben je tevredener over het product, en minder snel geneigd om het te vervangen door iets beters.
  • Dure en daardoor vaak duurzame producten laten zich bij beschadigingen gemakkelijker repareren, waardoor je de gebruiksduur gemakkelijker kan verlengen dan die van goedkope rommel.

In veel gevallen loont het dus de moeite om de schijnbaar onlogische stap te nemen, en een duurder product te kopen. Dure producten hebben één groot nadeel: ze zijn duur. Dat kun je opvangen door uitverkopen in de gaten te houden, of bij kringloopcentra en ruilbeurzen nadrukkelijk op goede merken te letten.

spaarvarken 1

Hoe koop je goede spullen voor weinig geld? LEES OOK:

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/twee-voor-de-prijs-van-een/

 

Dit vind je misschien ook leuk...