ER VLIEGEN MINDER BALLONNEN

TANTE DORA

hete luchtbalonnen

Waaraan kun je in de lente en in de zomer zien dat we midden in een crisis zitten? Er vliegen minder heteluchtballonnen door de lucht! Of eigenlijk moet je zeggen: varen door de lucht. Want het heet niet voor niets ‘ballonvaart’, toch?

In de jaren vóór de crisis bloeiden de bedrijven die voor belangstellenden ballonvaarten organiseerden. Eén van de neven woont op een plek waar veel heteluchtballonnen overvlogen. Op zonnige zomeravonden zag je er soms wel drie of vier tegelijk. En je hoorde ze: het blazen van de branders kondigde ze al van verre aan. Het was best een romantisch gezicht, die kleurige reuzendruppels tegen de grijsblauwe avondhemel. Het moet een adembenemende ervaring zijn geweest, zo hoog boven de drukke wereld te zweven, gewichtloos en zonder wind te voelen.avond balon

Jubilarissen en andere feestvarkens werden als vanzelfsprekend getrakteerd op een ballonvaart met de hele familie. Het was we wat duurder dan een receptie met lopend buffet, maar dan had je ook wat. Zo kon je als bedrijf laten zien dat je wat over had voor jouw geëerde werknemers.

Inmiddels zijn veel geëerde werknemers met pensioen gestuurd, meestal niet na een afsluitende ballonvaart. Er is nergens geld over voor dit soort extraatjes. Besparend Nederland trekt niet zomaar zijn portemonnee meer om duizenden euro’s uit te geven aan een avontuur met een ballon. En sponsors staan niet meer in de rij om te adverteren op zo’n vliegend reclamebord.

Volgens de neef vliegen er al enige jaren nauwelijks meer heteluchtballonnen over zijn huis. Hij mist ze, zegt hij. Het gaf zo’n zomers gevoel, die langzaam overdrijvende bollen. Maar ja, het zomers gevoel is sowieso een beetje uit Nederland verdwenen. Het wordt tijd voor een nieuwe lente. Dan komen die ballonnen vanzelf wel weer terug.ballon

 

LEES MEER:  En als er dan toch een ballon overvliegt, zwaai er dan vrolijk naar met een zakdoek. Een katoenen zakdoek, wel te verstaan:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/katoenen-zakdoeken/witte zakdoeken

Als een ballonvaart er niet meer in zit, kun je ook gaan fietsen of hardlopen. Wel zo gezond en goedkoop:

http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/neem-de-fiets/

&

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/waarom-hardlopen-zo-gezond-is/mooie bloemen zelf gezaaid

Dit vind je misschien ook leuk...