LEER KOKEN!  

DSC01935

Je moet elke dag eten, zelfs als je niet weet hoe je een ei kunt bakken. Veel mensen weten tegenwoordig niet meer hoe je een ei bakt, laat staan hoe ze een eenvoudige doch voedzame maaltijd kunnen bereiden. Niet alleen mannen maar ook vrouwen hebben steeds vaker twee linker handen als het op koken aankomt.

Wie niet kan koken, is aangewezen op restaurants, kant-en-klaar maaltijden, de afhaalchinees of een welwillende buurvrouw die af en toe over de schutting een pannetje met een prakje aanreikt. Zo wordt het leven erg duur en erg ongezond.

Er is maar één oplossing: leer koken! Leer hoe je van relatief goedkope, ongekookte ingrediënten gerechten kunt maken, voor jou en je gezin. Leer hoe je van knollen, bladeren en rauwe sukadelappen eten kunt fabriceren. En vooral: leer hoe je dat allemaal lekker kunt klaarmaken.

Investeer enige tijd en moeite in het leren koken. Leg een schriftje aan met recepten die je bevallen, of leen kookboeken uit de bibliotheek. Knip recepten uit tijdschriften en plak ze in een plakboek. En ga dan aan de slag. Kook! Proef! En leer vooral van je fouten, want niet alles lukt meteen, of elke keer weer.receptenachrift

Er is niets leuker om vrienden of vriendinnen uit te nodigen voor een dinertje  dat jij zelf hebt klaargemaakt. Het wordt nog veel leuker als je vrienden uitnodigt die nooit van jou hadden verwacht dat jij kon koken. Word je eigen Jamie of Nigella, en wissel recepten uit met anderen. Op deze site: dora-besparen staat zeker elke dag een eenvoudig recept en regelmatig recepten, die Tante Dora heeft geschreven voor de cliënten van de voedselbank.  Kijk voor recepten ook op de site van paul hoftijzer http://www.nederlands-dis.nl met traditionele recepten van hier.

Leer koken. Zelf koken is veel goedkoper dan de pizzaman laten komen. En het is veel, veel gezonder. Dubbele winst.kookschrift

Dit vind je misschien ook leuk...