‘LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE’ EN DE EENVOUD

Eigenlijk was het vooral een programma voor meisjes met hun moeders: Little House on the Prairie. Jongens keken liever naar stoerdere programma’s. De televisieserie uit de jaren zeventig was gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse auteur Laura Ingalls Wilder. Het boek, de tv-serie, de film en de musical geven een kijkje in het leven van de familie Ingalls, een pioniersgezin uit de tijd van het Wilde Westen. Op hun boerderijtje beleven ze allerlei avonturen met elkaar, met hun dieren, en met het dorpje waar hun boerderij bij hoort.

Foto's: littlehouseontheprairie.com

Foto’s: littlehouseontheprairie.com

Het is lang niet altijd koek en ei op de farm van de Ingalls. Er zijn spanningen met vervelende dorpsgenoten, er slaat ergens een trein op hol, of een geliefd persoon wordt ineens ernstig ziek, terwijl er geen arts in de buurt is. Maar op de één of andere manier komen alle dreigende situaties weer veilig op hun pootjes terecht. De wereld van Little House on the Prairie is immers overzichtelijk. De boze en wrede wereld blijft bijna respectvol op een afstand. Uiteindelijk blijven de menselijke relaties, vooral binnen het gezin Ingalls, warm en veilig.

Lief 

De televisieserie zag er ook zo lief uit. De meisjes Ingalls droegen bonte jurken van lapjes, hoge rijgschoenen en mutsen zoals meisjes en vrouwen ze ruim honderd jaar geleden in het Wilde Westen droegen. Een simpel bord eten, de vrijheid van de natuur, en begripvolle ouders die je ’s avonds lekker warm toestoppen in je bedje met een door moeder zelf gemaakte quiltdeken: je kreeg er gewoon zin in om met een tijdmachine naar die quasi zorgeloze tijd te verhuizen.

Het idee dat er ergens een min of meer veilige en intacte wereld is, al is het maar in je fantasie en op de televisie, is een goudmijn. Little House on the Prairie heeft in dit digitale tijdperk een eigen website, met nieuwtjes, recepten en tuintips. En natuurlijk met producten die gelinkt zijn aan de boeken en de films, zoals cd’s en de soort mutsjes die de vrouwen en meisjes in de tv-serie droegen. Je kunt op die manier zelfs een stukje overzichtelijkheid kopen, en implanteren in je eigen rommelige, moderne leven. Little House on the Prairie is een lifestyle. Dora Little House 2 In onze moeilijke, hedendaagse tijd is er veel behoefte aan ouderwetse eenvoud. Het is de vraag of we die ouderwetse eenvoud ooit vinden, al was het maar omdat het echte leven vroeger ook niet eenvoudig was. De ware eenvoud zit van binnen. Eenvoud is een instelling. Eenvoud is ook niet hetzelfde als dom of eenzijdig. Eenvoud is een keuze van verstandige mensen die genoeg hebben van een leven vol stress en vermijdbaar gedoe. Bovendien: eenvoud is heel goedkoop, en vaak zelfs gratis.

Ga zelf maar eens kijken op de website van Little House On The Prairie: http://littlehouseontheprairie.com/

LEES MEER: Af en toe op zoek naar een eenvoudiger leven? Doe gewoon eens ouderwets!: http://www.dora-besparen.nl/dora-gedachte-van-de-dag/doe-af-en-toe-een-beetje-ouderwets/

 

Dit vind je misschien ook leuk...