PAP = PAP

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

gekookte rijst

Tante Dora kent een aantal uitgangspunten waarmee de neven goed kunnen leven.

Want

“Tante Dora houdt van afwisseling en probeert eigenlijk nooit eten weg te gooien.

VERWERK DUS ALLES WAT OVERBLIJFT TOT EEN NIEUW GERECHT.

Gebruik oud brood opnieuw ( zoals geroosterde blokjes brood in je soep of bij je salade), benut restjes……kook er een soep mee “

griesmeelpap

Dus kookt tante Dora regelmatig pap als ontbijt of lunch. Het geeft een mooie afwisseling en van de restjes rijst, brood, koekjes en pannenkoeken kan je simpel pap maken.

Heerlijk met wat fruit als lunch en ontbijt. En je kan het zowel warm als koud eten.

HOE 

Men zet een pan met ½ liter melk of karnemelk op het vuur. Breng het aan de kook en mengt het overgebleven brood, rijst of wat dan ook er door. Men kan gelijk het vuur dichtdraaien en alleen nog maar wat roeren.

Met een beetje zout ( heel weinig) en iets zoets als honing, stroop of suiker smaakt het al  heerlijk. Je rasp er wat appel  door en je hebt gelijk een heerlijk bordje vol energie.

En geloof me dit is veel goedkoper dan brood met margarine & beleg.

broodpap: goedkoop en best lekker

broodpap: goedkoop en best lekker

Dus luister naar Tante Dora en maak eens pap.

Heb je geen restjes dan is een pap met een merkloze brinta ook zo klaar en erg gezond en goedkoop.

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...