DOUCHEN NAAST EEN EMMER

En toch zijn er mensen die het doen: tijdens het douchen een emmer vlak naast zich zetten, zodat het aflopende en ernaast sproeiende water wordt opgevangen. Zo heb je na elke douchebeurt een emmer vol redelijk schoon water, dat niet is weggelopen in het afvoerputje, maar dat voor wat anders kan worden gebruikt.

Toegegeven: het is een tip uit de koker van de extreme bespaarders, die niets teveel is als het om geld besparen gaat. Maar zelfs als een emmer onder de douche je te ver gaat, is het toch een aardig doordenkertje. Het was immers bestemd om in het putje weg te spoelen, maar jij hebt het nog. Alle kleine beetjes helpen.

Extra toilet

En wat kun je met dat halve sopwater nog doen? Misschien de wc doorspoelen? Veel mensen hebben een extra toilet in de badkamer, vaak vlak naast de douche. Dan hoef je niet eens ver te sjouwen met je emmertje. Sterk vervuild wasgoed er enige tijd in inweken voordat je gaat wassen, is ook een mogelijkheid. Of toch even sjouwen en er de stoep mee schrobben.

Kijk, dat is het leuke van die extreme bespaartips: ze zetten je aan het denken. Nadenken is het halve bespaarwerk.

LEES MEER:   Regenwater kun je ook verzamelen, en er de plantjes mee begieten:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/regenwater-kun-je-verzamelen-en-er-de-planten-mee-gieten/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Anno schreef:

  Ik heb inderdaad ook een emmer in de douche staan 🙂 Het duurt bij mij vrij lang voor er warm water is, er gaat ong 5 liter doorheen voor het warm is. Daarmee kan ik mooi een keer de wc doorspoelen! Tip: Gebruik een (langwerpige)(dweil)emmer met een schenkgootje.

 2. Cellie Citroen schreef:

  Sinds ik bewuster ervan ben dat we schoon drinkwater zomaar laten wegstromen terwijl het deze zomer zo droog was, vang ik inderdaad het mengwater op totdat het douchewater warm genoeg is. In de zomer gebruikte ik het om de planten water te geven. Nu om de wc door te spoelen. Alle beetjes helpen. Niet om zuinig met geld te zijn, maar met onze middelen.

  Leuk blog Tante!

 3. eurominderen schreef:

  Ik zet wel de waterkoker en senseo-container onder de kraan bij het afwassen.. er komt zo’n 2.5 liter koud water uit de kraan voor het warm wordt.. dat gebruik ik, maar emmer mee nemen onder de douche is me te veel gedoe dan zou de hele bad kamer drijven.

 4. liesbet schreef:

  Als ik douche, zet ik ons 35 jaar oude kinderbadkuipje op de douche plaat en vang zo goed als alle water op. Douchetijd beperk ik : kraan open, haar en lichaam natmaken, kraan toe, haar wassen en lichaam wassen, kraan open, afspoelen, kraan toe en klaar. Mijn kinderbadkuipje is ongeveer driekwart vol na het douchen. Ik dat water over in een emmer en gebruik het nadien om het toilet mee door te spoelen.

 5. "Hanneke161" schreef:

  Ik heb een emmertje naast de keukengootsteen staan – er gaat 4 liter doorheen voor ik warm water heb. Alleen vergeet ik vervolgens vaak om dit water te gebruiken om het toilet door te spoelen. Nog een puntje van aandacht!

 6. Greet schreef:

  Ik heb een enorm besparende douche die 5 liter per minuut doorgeeft, de Niebla.
  Sinds ik die gebruik komt er ook erg weinig water in de emmer naast de douche. Water opvangen is prima, maar aan de andere kant minder water gebruiken is beter, vind ik.

 7. johmar schreef:

  Ik heb een douche naast mijn toilet en douche sinds kort in zo’n betonkuip van de bouwmarkt, die nam ik mee toen ik hem bij het grof vuil zag staan, ongebruikt volgens mij want hij was brandschoon. Met het douchewater wat ik hiermee opvang spoel ik het toilet door. De eerste keer dat ik in die kuip stond was ik stomverbaasd over hoeveel water je zelfs tijdens een korte douchebeurt verbruikt.