DRINK JE EERSTE KOPJE KOFFIE OP JE WERK

Hier een tip van iemand die heel scherp op de kleintjes let. Veel mensen nemen snel nog even een kopje koffie, vlak voordat ze ’s morgen naar hun (vrijwilligers)werk of naar een afspraak gaan. Om binnen een half uur op hun werk weer een kopje koffie in te schenken, als het ware om het begin van de werkdag te vieren.

Dora wachten met koffiedrinken klein

Tip van deze slimme vrek: sla het kopje koffie thuis over, en neem je eerste bakje op je werk of op je afspraak. Die koffie is meestal gratis. Als je dat vijf keer in de week zo doet, dan bespaart je dat vijf kopjes koffie per week. Per jaar is dat, volgens Bartjens, ruim tweehonderd kopjes koffie. Dat bespaart (geschat) tien halfpondspakken koffie per jaar, zo tussen de dertig en veertig euro.

Rekensom

Reken maar uit. Als je de uitkomst van de rekensom een hoop geld vindt, dan kun je dit zuinige advies misschien overnemen? Als je heel erg gehecht bent aan je bakkie aan het aanrecht, vlak na het ontbijt, dan weet je in ieder geval wat het kost. Als je een jaarlijkse besparing van dertig tot veertig euro tien jaar lang volhoudt, dan kun je van het uitgespaarde bedrag met z’n tweeën een weekje op vakantie. Of er een goede tweedehands fiets van kopen. Gewoon even wachten met koffiedrinken.

Dora uitgestelde koffie

LEES MEER:   Je hebt ook ‘uitgestelde’ koffie:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag-2/

 

Dit vind je misschien ook leuk...