DUURKOOP IS (VAAK) GOEDKOOP

Tante Dora is een beetje van de oude spreuken en gezegden. Zoals: ‘goedkoop is duurkoop’. Een product dat in eerste instantie duur lijkt, kan op de lange duur goedkoper blijken te zijn dan een vergelijkbaar goedkoper product. Niet altijd, maar vaak wel. Waarom?

Dora goedkope adressen

  • Een duurder product is vaak van een betere kwaliteit, en gaat daarom langer mee. Daardoor hoeft het niet zo vaak vervangen te worden. De stof van een dure jas is bijvoorbeeld van betere kwaliteit garens gemaakt, het patroon is beter, en de verwerking is duurzamer. Een dure jas blijft daardoor langer mooi dan een goedkope jas.
  • Omdat duurdere producten vaak beter gemaakt zijn, zijn het draagcomfort of het bedieningsgemak groter. Daardoor ben je tevredener over het product, en minder snel geneigd om het te vervangen door iets beters.
  • Dure en daardoor vaak duurzame producten laten zich bij beschadigingen gemakkelijker repareren. Daardoor kun je de gebruiksduur gemakkelijker verlengen dan die van goedkope rommel. Minder weggooien en minder uitgaven.

goedkoop duurkoopIn veel gevallen loont het dus de moeite om de schijnbaar onlogische stap te nemen, en een duurder product te kopen. Dure producten hebben één groot nadeel: ze zijn duur. Dat kun je opvangen door uitverkopen in de gaten te houden, of bij kringloopcentra en ruilbeurzen nadrukkelijk op goede merken te letten.

LEES MEER:   Met een paperclip repareer je alles:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/met-een-paperclip-maak-je-alles-heel/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ineke schreef:

    Klopt helemaal. Ik was pas voor een rondleiding bij de recycling afdeling van het Leger des Heils en die dame zei dat kleding van die goedkope ketens als Primark vaak zo slecht is dat het niet eens terug de kringloop in kan. Dat soort kleding gaat meteen door naar de vodden. Kijk, ik kan me nieuw ook geen dure merken veroorloven, sterker nog, dat wil ik niet eens. Maar dat belet me niet om deze dure merken in de kringloop wel te kiezen omdat ze gewoon nog heel mooi zijn. Wat jammer is dat mijn kringloop dat ook door begint te krijgen, en dat deze kleding dan opeens duurder is dan de standaard kleding, beetje jammer vind ik. Gelukkig doe ik lang met mijn kleding en wat nog mooi en goed is doe ik niet weg. Onderkleding kun je vaak nog echt ‘verslijten’. Dat is dus ook wat ik doe. Geen mens die het ziet toch? Je kunt er echt piekfijn uitzien in tweedehands kleding.