EEN DECEMBERZEGEL EROP, OF ZELF BEZORGEN?

Even bijpraten over de decemberzegels van dit jaar. Die kosten € 14,60 voor een velletje van twintig stuks. Dat is 73 cent per kerst- en nieuwjaarskaart. Best veel dus. Decemberzegels zijn voor de trouwe verstuurders van papieren wenskaarten een groeiende bron van zorgen en ergernis. Ze worden immers niet goedkoper, en zoals de economen hebben berekend, krijgen we er dit en komend jaar nauwelijks salaris of AOW bij.

dora-postzegel-plakken

Velen versturen hun kaarten inmiddels via de mail. Dat is een radicale, en een radicaal spaarzame oplossing. Toch blijven er volgelingen van de papieren decemberwenskaarten. Hoe kunnen die die-hards wel kerst- en nieuwjaarskaarten versturen en toch bezuinigen op postzegels?

Oplossing

Eigenlijk is er maar één bruikbare oplossing: de kaart eigenhandig bezorgen bij de geadresseerde. Op je fiets de stad door, het liefst in het donker, zodat de ontvanger je niet het tuinpad op ziet lopen, want dan is de verrassing weg. Als je veel kaarten hebt, die in alle wijken van de stad in de brievenbussen moeten, dan moet je wel een beetje fit zijn. En als het erg glad is, dan lukt het niet op de fiets.

Een auto verbruikt benzine of stroom, dus bezorgen met de auto kost ook geld. Als je in Leeuwarden woont en je wilt zelf een kaart in Amsterdam bezorgen, dan zijn de reiskosten nog hoger. Tenzij je toch voor zaken of iets anders dringends in Amsterdam moet wezen. Of de kaart kunt meegeven aan iemand die een vrijreizenpas heeft. Dat is wel een heel gedoe.

Geef toe, het blijft een dilemma: zelf bezorgen of het de professionele postbezorger laten doen? Misschien moet je maar gedurende het hele jaar sparen, met dubbeltjes tegelijk desnoods, in een apart spaarvarken, zodat je aan het einde van het jaar postzegels voor je wenskaarten kunt kopen?

Dora wijsheden app prentbriefkaarten

Meer informatie over de decemberzegels van dit jaar: https://www.postnl.nl/versturen/postzegels/speciale-postzegels/decemberzegels/

LEES MEER:   Je zou in principe zelfs kunnen beleggen in postzegels:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/beleggen-in-postzegels/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Patty schreef:

    Wij verzenden dit jaar via Sandd.
    Dat kost 50 cent