EEN EENVOUDIGE ONTSPANNINGSOEFENING

Vorige week hadden we het over de ‘Methode Kat’: een volledig holistische, boeddhistische, antroposofische, onbespoten en geheel en al kosteloze methode om tot een diepe ontspanning te komen. Methode Kat werkt heel goed, maar meer als een manier van leven. Als je opeens in een wachtkamer zit te wachten op een afspraak met een gemeenteambtenaar, die jou een korting op jouw uitkering heeft aangekondigd, als jij niet precies vertelt hoe jij denkt weer aan het werk te komen, dan werkt de Methode Kat niet meer zo goed. Dan moet je acuut rustig worden.

Dora ontspannen

Hier een ademhalingsoefening, die daarbij goed helpt. Deze methode werkt beter en langduriger dan een pilletje, hij veroorzaakt geen bijeffecten, en is geheel gratis. De oefening vraagt alleen een beetje concentratie. Zet je iPhone dus uit, en ga in de wachtkamer niet zoeken naar Pokemons. Concentreer je!

Aandacht

Doe je ogen dicht en richt je aandacht op je bovenlip. Adem normaal door je neus in en uit, en voel de adem over je bovenlip strijken. Het kan een halve minuut duren, voordat je de minieme luchtstroom daadwerkelijk bewust voelt. Concentreer je op het in- en uitademen, voel de lucht heen en weer gaan onder je neus. Doe verder niets, maar probeer ook niet afgeleid te raken. De concentratie op deze nauwelijks waarneembare sensatie zorgt dat je je afsluit van de wereld, en als het ware terugkeert in je binnenste zelf. Je zult merken dat je binnen enkele minuten rustiger wordt, soms al na een minuut.

Dora neus

Het is een foolproof methode, die altijd werkt. In de wachtkamer van de sociale dienst, maar ook in een irritant lange wachtrij voor een loket of kassa, of bij het wachten op de volgende bus, als de eerdere bus net voor je neus is weggereden. Juist waar ongemak, irritatie of ronduit nervositeit in het spel zijn, kan deze simpele ademhalingsoefening je helpen rustig te worden en te focussen. Best belangrijk, als je zit te wachten op een moeilijk gesprek.

LEES MEER:   Hier een link naar de Methode Kat, de beste manier om stress te bestrijden:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/stress-gebruik-de-methode-kat-om-te-ontspannen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...