EEN GEZELLIG BLOEMETJE VOOR WEINIG GELD

Regelmatig een vers bosje bloemen op tafel: voor mensen met weinig geld lijkt dat kleine genoegen bijna onhaalbaar. Bloemen zijn niet superduur, maar voor die drie of vier euro kun je ook je hele gezin een royale warme maaltijd voorzetten. Dan is de keuze snel gemaakt. Toch hoef je de bloemen niet te laten staan. Vandaag een aantal tips om voor weinig geld toch een mooi boeketje op tafel te toveren:

 • Op dit moment staan de wilde planten volop in bloei. Er is geen berm in het land, die nu niet wit kleurt van het zogenaamde ‘Hollandse kant’: fluitenkruid. Dat staat erg mooi in een vaas, en je zult er niet te gauw teveel van plukken. Al moet je altijd maat houden met wilde bloemen, zelfs met fluitenkruid. Kijk eens wat er op het moment uitbundig staat te wezen langs de kant van de weg. Gratis bloemen!
 • Goedkoop is vaak duurkoop. In supermarkten kun je goedkoop bloemen kopen, maar zo’n snel bosje bij de kassa is vaak al na een aantal dagen uitgebloeid. Bij de officiële bloemenwinkel zijn de bossen duurder, maar ze gaan doorgaans langer mee. Dat heeft alles te maken met de kwekerij die de bloemen levert. Goede bloemenzaken betrekken hun waar alleen van goede kwekers, elke dag vers. Dus als jouw bos van de bloemisterij na twee dagen al verlept is, dan kun je dat ook best tegen de bloemist zeggen, daar heb je recht op. Wedden dat je op de volgende bos korting krijgt?
 • Als je echt van bloemen houdt, vraag ze dan cadeau. Je kunt je verjaardagsvisite of andere bezoekers discreet laten weten dat je gek bent op bloemen en planten, en dat je niets liever krijgt dan een forse ruiker. Dan heb je in de weken na je verjaardag misschien wel vijf bossen in je huis. Dat is genieten in veelvoud.
 • Als je bloemen koopt, koop dan soorten die lang staan, zoals chrysanten. Chrysanten zijn ook niet duur. Als je chrysanten wat saaie bloemen vindt, ga dan naar de erkende bloemist en vraag gewoon naar andere bloemensoorten die het bij jou thuis lang uithouden. Zo’n vraag is helemaal niet gek.

Bloemen zijn een stukje beschaving. Ze geven je het gevoel dat het leven niet alleen maar lelijk en slecht is. Daarom is het goed voor je gevoel van eigenwaarde, als je af en toe toch een bosje koopt, als je daarnaar verlangt. Doe het slim, dan valt de prijs best wel mee.

LEES MEER:   Combineer een gezonde wandeling met het plukken van wilde bloemen. Fotograferen en laten staan mag ook:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/wandelen-is-een-gezonde-en-goedkope-sport/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. johmar schreef:

  Voor mijn verjaardag kreeg ik 2 bossen bloemen. Zelf koop ik ze zelden. Als ik iets bloeiends in huis wil ga ik meestal voor bollen of een bloeiende plant en dan het liefst iets wat na de bloei de tuin in kan zodat ik er maximaal plezier van heb.

 2. Wilma schreef:

  Hallo neven van tante Dora. Wat een enorm inspirerend blog hebben jullie. Ik heb me vandaag een paar uur geamuseerd door van het ene artikel naar het andere door te klikken. Zelf heb ik gelukkig een normaal inkomen maar wij houden wel van een spaarzaam leven.
  Fietsen met bammetjes mee is onze favoriete bezigheid in de zomer bijvoorbeeld.
  Wat de bloemen betreft: net als de reactie hierboven koop ik weinig bloemen maar liever een vast, bloeiend plantje of bolletjes die later in de tuin verdwijnen. Meerdere malen plezier 🙂
  Dank voor jullie leuke blog!