EEN HETE KRUIK DOET WONDEREN

Au! Oe! Ah! Je doet allemaal weleens een wild danspasje op een feestje. Of je hebt iets te lang de heg gesnoeid. Of je hebt je kleinkinderen op een verkeerde manier opgetild. Dan heb je het, de volgende ochtend: een jengelende pijn in je rug of in je schouders. In de drogisterij kun je daar allerlei middeltjes tegen kopen. Pijnstillers natuurlijk, maar ook zalfjes die de pijn bestrijden. Of spulletjes die warmte veroorzaken, die weldadig is voor de knarsende gewrichten.

dora-zere-nek

Het kan veel goedkoper: met een warme kruik op de zere plek. Tante Dora zelf zweert bij een warme kruik. Of liever nog: een hete kruik. Zo’n rubberen warmwaterzak, gevuld met kokend water op knie, schouder of onderrug doet wonderen. Het voordeel van zo’n platte zak is, dat je ‘m gemakkelijk over de zere plek heen kunt leggen.

Verlichting

Vaak voel je al na tien minuten verlichting. Zelfs hardnekkige pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, als je de behandeling enige malen herhaalt, desnoods een aantal dagen achter elkaar. Voel zelf maar, hoe heet je het kunt verdragen. Meestal geldt: hoe warmer hoe beter. Als het te heet aanvoelt, doe er dan een handdoek omheen.

Een rubberen kruik met heet water is vele malen goedkoper dan de meeste smeerseltjes. Bovendien stink je niet, en komt er geen smeerboel aan je kleren. ‘Doe er maar een warme kruik op’, zei tante Dora vaak. Gelijk heeft ze. En als een hete kruik niet helpt, dan kun je altijd nog naar de drogist, of naar de huisarts. Er is echter een grote kans dat de pijn snel verdwijnt, als je de zere plek lekker warm maakt. Snel, gemakkelijk, comfortabel en goedkoop. Een oud huismiddeltje voor onze snelle en efficiënte tijd.

Dora kruik

LEES MEER:   Meestal gaan griepjes en verkoudheidjes vanzelf (en daarom: gratis) over:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/griep-en-verkoudheid-gaan-vanzelf-over-gratis-dus/

 

Dit vind je misschien ook leuk...